Acasăsinucidere maramuresTOPUL CELOR MAI BOGAŢI OAMENI - Donald Trump a pierdut 200 de...

TOPUL CELOR MAI BOGAŢI OAMENI – Donald Trump a pierdut 200 de milioane de dolari de când a devenit președinte

DISTRIBUIȚI

TOPUL CELOR MAI BOGAŢI OAMENI Donald Trump a pierdut 200 de milioane de dolari de când a devenit președintele SUA, potrivit topului Forbes al miliardarilor.

TOPUL CELOR MAI BOGAŢI OAMENI Președintele SUA a ajuns pe locul 544 în acest clasament, averea sa fiind de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, relatează Reuters și The Telegraph, notat de Libertatea.

Averea liderului de la Casa Albă este cu aproximativ o treime mai mică față de suma pe care o anunța chiar el în timpul campaniei.

Mai precis, averea actuală a lui Trump, de 3,5 de miliarde de dolari, este sub nivelul de 3,7 de miliarde de dolari din octombrie, când Forbes a publicat topul celor mai bogaţi 400 de americani, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale.

În timpul campaniei lui Trump pentru nominalizarea din partea partidului republican, actualul lider de la Casa Albă a afirmat în repetate rânduri că averea sa se ridică la peste zece miliarde de dolari, însă fără să prezinte vreo dovadă care să-i întărească afirmațiile.

”Valoarea proprietăţilor imobiliare din Midtown Manhattan a scăzut, la fel şi averea lui Trump”, a scris luni revista americană, într-un comunicat. În plus, miliardarul a afirmat că și-a finanțat singur campania cu milioane de dolari, afirmații care sunt disputate.

Cea mai mare creștere: A câștigat 45 de miliarde de dolari într-un an

Dacă Donald Trump și-a văzut averea micșorată, nu același lucru se poate spune despre alți miliardari. Bill Gates a rămas liderul clasamentului celor mai bogați miliardari, pentru al patrulea an consecutiv, averea sa ajungând de la 75 de miliarde de dolari la 86 de miliarde de dolari.

Co-fondatorul Microsoft este urmat în topul celor mai bogați oameni de Warren Buffett. Legendarul investitor cunoscut sub numele de ”Oracolul de la Omaha” a revenit pe acestă poziție după doi ani de pauză. Averea sa netă a urcat la 75,6 miliarde de dolari, de la 60,8 miliarde de dolari.

Poziţia a treia i-a revenit lui fondatorului Amazaon Jeff Bezos, cel mai mare câştigător în topul din acest an. Averea lui a crescut cu 27,6 miliarde de dolari, la 72,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Număr record de miliardari

Topul Forbes din acest an include un număr record de 2.043 de miliardari, în creştere cu 13%, de la 1.810 în 2016. ”Creşterea burselor, a preţurilor mărfurilor şi a afacerilor au contribuit la acest record”, au arătat editorii Forbes Luisa Kroll şi Kerry Dolan.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA