Acasăsinucidere maramuresTOP - Cele mai periculoase 10 rase de câini

TOP – Cele mai periculoase 10 rase de câini

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sunt mai mulţi factori care trebuie luaţi în considerare înainte de a eticheta o rasă de câine drept periculoasă, însă specialiştii în psihologie canină nu ajung la un numitor comun în ceea ce priveşte aceste atribute. Tocmai de aceea, este lipsit de corectitudine să cataloghezi pur şi simplu că periculoasă o anumită rasă canină. Cu toate acestea există anumite rase de câini cu potenţial mai mare de a răni o persoană, în cazul în care animale decide să atace. Prin urmare, în cazul raselor descrise mai jos, autorii s-au axat pe potenţialul unui câine de a răni un om. Este important de amintit că dorinţa unui câine este să îi facă plăcere stăpânului sau. Ceea ce înseamnă că cele mai multe incidente cu câine provin dintr-un antrenament necorespunzător sau dur al celui care deţine animalul.

Iată care sunt cele mai periculoase 10 rase de câini, în ordine inversă.

Boxer

Boxer-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x287

Nu este o rasă agresivă, însă din 1982 şi până în 2012, câinii acestei rase au fost implicaţi în accidente negative. Originar din Germania, boxerul este un patruped inteligent şi receptiv, cu o fire veselă şi jucăuşă.
Câinele lup hibrid

caine-lup-hibrid-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x323
Aşa cum îi spune şi numele hibridul este încrucişarea între un câine şi un lup. Din cauza trăsăturilor sale genetice, această rasă este foarte imprevizibilă comparativ atât cu câinii, cât şi cu lupii.
Chow Chow

Chow-Chow-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x287
Deşi par o rasă independenţa şi distanţă, câinii Chow Chow au nevoie de atenţie permanentă din partea stăpânilor, dacă aceştia vor nu să aibă în casă fiare, ci animale supuse. Câinii din această rasă dau dovadă de suspiciune faţă de străini şi pot fi extrem de protectivi faţă de proprietari. Rasă Chow Chow este considerată a fi una cu risc ridicat, în principal din cauza celor 238 de decese cauzate între 1979 şi 1998. Chiar dacă pot fi ţinuţi în casă, câinii au nevoie de mişcare zilnică pentru a nu dezvoltă agresivitate.

Doberman

Doberman-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x263

Cunoscuţi pentru loialitatea şi inteligenţă lor, dobermanii sunt consideraţi unii dintre cei mai buni câini de pază întrucât atacă doar când sunt provocaţi, sau cred că familia sau proprietatea sunt în pericol. Cu toate acestea dobermanii pot manifestă un comportament agresiv faţă de oameni necunoscuţi şi faţă de alţi câini. Agresivitatea şi mărimea lor îi pot transformă într-un pericol mai ales dacă nu sunt educaţi corespunzător.

Husky

Husky-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x299

Această rasă este folosită în regiunile nordice în principal pentru a trage sănii. Sunt consideraţi periculoşi, în special pentru animalele mici, din cauza instinctului de prădător foarte dezvoltat. De asemenea, pot provoacă distrugeri atunci când se plictisesc.
Malamut de Alaska

malamut-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x259
Este o rasă înrudită cu husky şi are, de asemenea, nevoie de exerciţii fizice zilnice pentru a nu se plictisi, caz în care câinii devin neascultători şi distructivi. Deoarece sunt foarte independenţi, sunt greu de dresat, nu acceptă în jurul lor animale mici şi nu sunt buni pentru pază.

Rottweiler

Rottweiler-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-350x250

Rottweilerii sunt o rasă puternică, cu instincte de pază bine dezvoltate. Totuşi, dacă nu sunt dresaţi cum trebuie sau dacă sunt abuzaţi, ori neglijaţi devin foarte agresivi. Atenţie însă, oricât de bine îngrijiţi ar fi nu scapă din vedere forţă extraordinară a unui rottweiler care poate răni, chiar şi neintenţionat, un copil sau un bătrân.
Ciobănescul german

ciobanesc-german-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x286
Ciobănescul german este cunoscut pentru inteligenţă, încrederea şi curajul sau. El poate ajunge până la 40 kg. Este una dintre cele mai folosite rase de către poliţiştii din întreagă lume. Totuşi, această rasă poate deveni prea protectoare cu familia şi teritoriul, ajungând să atace persoanele străine.
Pitbull

Pitbull-sfatulparintilor.ro-pixabay_com-430x287

Este o rasă de câini creată prin încrucişări, devenită faimoasa din cauza popularităţii luptelor între câini. Este considerată una dintre cele mai periculoase rase de câini la nivel mondial. În general, pitbullii sunt agresivi cu ceilalţi câini şi blânzi cu oamenii, însă au existat exemplare care au atacat persoane necunoscute.

Ciobănesc caucazian

ciobanesc-caucazian-list25-430x428
Ciobăneştii caucazieni sunt câini de pază şi protecţie ascultători şi foarte curajoşi. Fără o socializare şi un dresaj potrivite, aceşti câini pot fi cu adevărat feroce şi aproape imposibil de stăpânit. Ciobăneştii caucazieni nu acceptă necunoscuţi pe teritoriul lor şi au o dorinţa puternică de a-şi apară stăpânul.

sursă știre sfatul parintilor.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA