Acasă Lifestyle Monden TOP - Cele mai de succes femei din România

TOP – Cele mai de succes femei din România

DISTRIBUIȚI

TOP Rolul femeilor în societatea românească începe să fie apreciat la adevărata lui valoare. Iar dovezile sunt peste tot. Lucru demonstrat şi de „Topul femeilor de succes”, anuar cu o bogată tradiţie relansat anul acesta de revista Capital.


Astfel, o treime dintre femeile prezente în clasament sunt antreprenoare, iar numărul mare al acestora arată clar că businessul nu mai poate fi considerat “terenul de joacă” al bărbaţilor. Mai mult, 12 femei fac parte din top management, conducând filiale ale unor multinaţionale sau mari companii. Și sectorul de stat are reprezentante de marcă în clasamentul femeilor de succes, în timp ce sportul şi showbiz-ul românesc sunt prezente fiecare cu câte patru modele de succes.

Succesul nu are o unitate de măsură, iar aceasta a fost cea mai mare provocare a redactorilor Capital în demersul lor de a realiza un clasament al femeilor excepţionale. Prin urmare, pentru a elimina, pe cât posibil, subiectivismul dintr-o asemenea evaluare, primul pas a fost stabilirea unor criterii de evaluare.

După o dezbatere îndelungată, echipa Capital a hotărât că cel mai mare punctaj trebuie să fie acordat realizărilor din ultimele 12 luni, în timp ce notorietatea ar trebui să fie cel de-al doilea criteriu ca importanţă. Pe lângă acestea, au mai fost punctate cariera, proiectele de responsabilitate socială în care s-au implicat femeile şi situaţia materială. Astfel, la fiecare categorie s-a acordat minimum o stea şi un maximum de cinci stele.

S-au acordat 40 de puncte pentru fiecare stea de la categoria realizări, în timp ce pentru notorietate fiecărei stele i-au revenit 20 de puncte. La categoriile carieră şi implicare socială, o stea a primit 15 puncte, în timp ce situaţia financiară a fost cotată la 10 puncte pentru fiecare stea. Cu alte cuvinte, în procente, ponderea ar fi următoarea: 40%, 20%, 15%, 15% şi 10%.

În urma aplicării acestor criterii, rezultatul a surprins pe toată lumea: Gabriela Firea, primarul Capitalei, a realizat cel mai mare punctaj. Faptul că am avut un an electoral a contat enorm în stabilirea clasamentului. Primarul Bucureştiului este alesul care primeşte cele mai multe voturi după Preşedinte, iar câştigarea fotoliului de către Gabriela Firea poate fi considerat cel mai bun rezultat electoral obţinut de o femeie în România. Prin urmare, la capitolul realizări în ultimul an, Gabriela Firea a primit punctajul maxim, lucru care a ajutat-o enorm în stabilirea clasamentului final. Un alt capitol la care a punctat bine îl reprezintă averea personală, criteriu care a făcut diferenţa pe podium. Pe cel de-al doilea loc se situează Mariana Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom.

Aceasta conduce, de mai bine de zece ani, unul dintre cele mai mari businessuri din România, iar rezutatele obţinute de ea în această perioadă îi pot face invidioşi pe toţi concurenţii din industria în care activează, una considerată preponderent masculină. Pe cel de-al treilea loc al podiumului s-a situat Laura Codruţa Koveşi. Procurorul şef al DNA a obţinut punctajul maxim la realizări, notorietate şi carieră, dar a pierdut la capitolele implicare socială şi situaţie financiară. Pe locul patru s-a clasat fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, în timp ce tenismena Simona Halep a ocupat locul cinci. Printre femeile prezente în Top mai se află şi antreprenoarele Anca Vlad, Măriuca Talpeş şi Lucia Morariu, ministrul Anca Dragu, comisarul european Corina Creţu, cântăreţele Loredana Groza şi Inna, vicepreşedintele USR Clotilde Armand, precum şi soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen, şi soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş-Villemin.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA