AcasăAlteleEconomicTop 5 motive pentru care inovația este esențială pentru succesul companiei 

Top 5 motive pentru care inovația este esențială pentru succesul companiei 

spot_img

DISTRIBUIȚI

Inovația este considerată motorul principal al creșterii și dezvoltării sustenabile a unei companii, mai ales în contextul unei competitivități crescute între companii. Prin introducerea în activitățile curente a inovațiilor, companiile pot obține produse sau servicii cu caracteristici îmbunătățite, de calitate superioară, procese de producție noi și mai eficiente.

În plus, inovația contribuie la procese și rutine mai prietenoase cu mediul, modele îmbunătățite ale sistemului de management al afacerilor și metode moderne de management al forței de muncă. Organizațiile au o mulțime de motive pentru a adopta inovația, printre care creșterea cifrei de afaceri, îmbunătățirea calității produselor, notorietatea, lărgirea gamei de produse și reducerea impactului asupra mediului, însă ponderea acestora depinde de profilul companiei și de etapa în care aceasta se află pe o anumită piață.

Un mediu de lucru potrivit pentru angajați

Mediul de lucru influențează în mod direct starea de bine a angajaților, iar acest lucru se reflectă în constituirea de echipe de succes, care contribuie la dezvoltarea companiei. Oferirea unor spații de lucru sigure și sustenabile este un criteriu esențial pentru ca angajații să își poată desfășura activitatea motivați, în cele mai bune condiții.

Necesitatea unui climat cât mai echilibrat în organizații a dus la apariția pe piața românească a certificării IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de fondatorul Genesis Property Liviu Tudor. Aceasta este o tehnologie inovatoare de asigurare a sănătății clădirilor de birouri. Certificarea IMMUNE™ are la bază 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente, personal dedicat și facilități inovatoare care oferă proprietarilor de clădiri de birouri instrumentele necesare pentru monitorizarea și ajustarea stării de sănătate a spațiilor de lucru. Implementarea acestui standard are scopul de a ajuta companiile să le ofere angajaților un mediu sigur de lucru, în care sănătatea lor este protejată.

 Produse și servicii îmbunătățite

Inovația se aplică în toate domeniile de activitate, așa că, indiferent ce servicii sau produse oferă compania ta, este important să ai alături angajați și echipe creative, care doresc să facă lucrurile diferit, pentru a obține rezultate din ce în ce mai bune, care contribuie la binele comun și la succesul companiei.

Companiile care aleg să includă inovația printre principalele lor obiective beneficiază pe termen lung de o productivitate îmbunătățită, de costuri considerabil reduse și de o mai bună competitivitate pe piață. Cu servicii și produse adaptate la cererea pieței, la care se adaugă o strategie de vânzări, marketing și comunicare solidă și coerentă, orice brand capătă valoare mai mare, iar oportunitățile pentru noi parteneriate și colaborări vor apărea mai repede.  

Protejarea mediului înconjurător

Protejarea mediului este de o importanță extrem de mare în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât şi la nevoile viitoarelor generaţii. Pentru că acum avem la îndemână resursele și informațiile pentru a schimba modul în care utilizăm resursele naturale, este momentul ca toată lumea, mai ales companiile, să adopte toate măsurile necesare pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

Prin adoptarea unor procese inovatoare de lucru, a unor utilaje mai puțin poluante și prin construirea de clădiri de birouri sustenabile și sigure, toate companiile pot contribui la protejarea resurselor naturale și a mediului înconjurător.

 Notorietatea companiei

Rolul inovațiilor la locul de muncă este din ce în ce mai important în lumea prezentului. Pe măsură ce dezvoltările tehnologice schimbă complet mult modul în care trăim și lucrăm, companiile care adoptă o cultură a creativității înaintează și se dezvoltă cu pași rapizi.

Pentru a obține notorietate pe piață, este nevoie de o cultură a inovaţiei la nivelul întregii organizații. Rolul angajaților și al managerilor este acela de a facilita împreună inovaţia în cadrul companiei, pentru ca aceasta să fie recunoscută nu doar pentru produsele și serviciile pe care le oferă, ci și pentru locurile de muncă în care creativitatea și deschiderea către tehnologii și procese noi sunt apreciate și încurajate.

 Creșterea cifrei de afaceri

Fiind un proces creativ, inovația poate să apară atât în mod organic, din partea departamentelor create special pentru a o genera, cât și cu ajutorul indirect din exterior, prin feedbackul oferit de furnizori, de clienți sau de studiile de piață realizate de companie sau de către competitori. Aplicată corect, inovația duce la creșterea substanțială a cifrei de afaceri și a profitului și poate contribui la construirea unei imagini de brand puternice.

Companiile cu o cultură inovatoare se dezvoltă mai ușor și se adaptează rapid la trenduri, chiar dacă procesul creativ nu este întotdeauna adoptat imediat sau simplu. Inovația va deveni în timp vitală pentru orice organizație, deoarece oferă un avantaj net pentru a-și crește veniturile și pentru a pătrunde mai rapid pe piețe noi.

 

Scopul principal al inovației este acela de a îmbunătăți viețile oamenilor. Atunci când este vorba despre afaceri, inovația este esențială pentru a progresa. Este important ca organizațiile să adopte o cultură orientată către creativitate și găsirea celor mai bune modele și procese tehnologice pentru a îmbunătăți constant lucrurile și pentru a avea succes pe o piață dinamică, în continuă schimbare.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA