AcasăLifestyleTop 5 curiozități despre ciocolată

Top 5 curiozități despre ciocolată

DISTRIBUIȚI

În ciuda faptului că lumea modernă ne oferă o varietate larga de opțiuni atunci când vine vorba despre deserturi, de cele mai multe ori nu ne putem dezlipi ochii și implicit pofta de la clasica ciocolată. Având o varietate de forme și arome, ciocolata are o istorie proprie destul de îndelungată, chiar dacă inițial a fost mult mai mult decât un desert care astăzi ne răsfață simțurile. Există o mulțime de lucruri interesante și mai puțin știute despre ciocolată, însă probabil că rareori ne gândim la acestea, focusul principal fiind desigur asupra gustului. De-a lungul timpului, ciocolata a avut simbolistici diferite, fiind de la un dar primit din partea unor zei antici, la o monedă de schimb.

Pentru că rareori putem spune nu unei ciocolate, am pregătit pentru tine o listă cu câteva curiozități legate de ciocolată, care probabil te vor determina să o îndrăgești și mai mult. Iată așadar câteva dintre lucrurile mai puțin știute despre irezistibila ciocolată!

Arborele de cacao poate trai peste 200 de ani

Arborii de cacao se regăsesc în diferite locuri din lume, însă cel mai mare producător global rămâne desigur Africa, care asigura circa 70% din producția globală. Un lucru interesant despre arborii de cacao este acela că au o viață îndelungată ce poate depăși 200 de ani. Important de menționat însă este faptul că aceștia produc acele boabe specifice de cacao pentru o perioada de numai 25 ani.

Ciocolata are peste 600 de arome

Deși obișnuim cel mai probabil să o consumăm în variantele clasice (neagra, albă sau cu lapte), un detaliu mai puțin știut despre ciocolată este acela că în lume se regăsesc la ora actuală peste 600 de arome. Albă, neagră, cu diferite fructe sau forme variate, practic există astăzi ciocolată pentru toate gusturile.

Prima tabletă de ciocolată a fost inventată în 1847

Ciocolata nu este un desert ce a apărut odată cu lumea modernă, ci are o istorie foarte îndelungată. Deși avea cel mai probabil o formă sau consistență diferită, prima tableta de ciocolata a fost inventată în anul 1847 de către Joseph Fry. Există însă date despre ciocolată încă de pe vremea aztecilor, care o considerau un dar de la zei. Aceasta era o băutură fermentată despre care se credea că oferea băutorului putere.

Ciocolata a fost utilizată ca și monedă de schimb

În anumite momente, ciocolata a fost considerata un produs de lux, astfel, fiind utilizată că și monedă de schimb. În timpul Războiului Revoluționar, soldații erau uneori plătiți cu ciocolată, un produs la care nu oricine avea acces cu ușurință în acele vremuri.

Ciocolata amăruie, un remediu împotriva depresiei

Un lucru mai puțin știut despre ciocolată este acela că printre calitățile ciocolatei se regăsește și faptul că aceasta are capacitatea de a reduce riscul apariției depresiei. Este totuși important de menționat faptul că un tratament adecvat pentru depresie se va regăsi întotdeauna în cabinetul medicului de specialitate.

Ciocolata are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit

Deși poate părea o exagerare, ciocolata este un desert care nu doar că răsfață simțurile, ci are totodată și capacitatea de a ne influența starea de spirit. În componența ei, ciocolata are o substanță ce favorizează producerea de endorfine. Așadar, consumul regulat de ciocolată nu îți va asigura doar un boost important de energie, fiind un înlocuitor bun și delicios pentru cafea, ci te va ajuta să ai și o stare de spirit îmbunătățită.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA