AcasăLifestyleTop 4 avantaje ale folosirii pietrei naturale în designul interior

Top 4 avantaje ale folosirii pietrei naturale în designul interior

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/ardezie-flexibila-skin-autumn-white-122-x-61-cm

 

Designul interior aduce o nouă lumină în ceea ce privește aspectul locuințelor, iar uneori chiar și asupra funcționalității. De-a lungul timpului s-au perindat nenumărate tipuri de materiale de amenajare, care au urmat anumite trenduri, însă dintre toate doar piatra naturală a rămas o constantă în amenajări interioare. Vă propunem să aflăm care sunt avantajele care au menținut piatra naturală în topul materialelor de amenajare preferate de utilizatori de-a lungul timpului și care sunt beneficiile acesteia.

1.Durabilitate și rezistență în timp

Unul dintre avantajele majore ale acestor materiale de amenajare este tocmai durabilitatea binecunoscută a pietrei naturale. Piatra naturală este extrasă din blocuri mari, din carieră de piatră naturală, iar mai apoi este prelucrată și transportată în fabrici. Acolo este tăiată la anumite dimensiuni și este finisată în funcție de cerințe. De cele mai multe ori calitatea pietrei naturale este diferită în funcție de zona e extracție, însă dacă vrei să te bucuri de durabilitatea pietrei naturale de calitate, atunci poți alege piatra decorativa de la piatraonline.ro. Vei avea așadar garanția că piatra naturală este de calitate și că durabilitatea ei în proiectele tale de amenajare va fi semnificativă.

2. Aspect estetic deosebit, durabil în timp

Piatra naturală are avantajul major al aspectului, deoarece niciun alt material nu îți va putea oferi aceste caracteristici. Piatra naturală este unică și fiecare tip al acesteia, fie că vorbim despre travertin, granit sau marmură, prezintă elemente cromatice unice. Piatra naturală aare acest aspect datorită sedimentării și cristalizării straturilor naturale și tocmai din acest motiv frumusețea pietrei naturale nu poate fi reprodusă cu ușurință.

Piatra naturală poate pune în valoare orice tip de amenajare și orice suprafață pe care este aplicată. Montajul fără rosturi și suprafețele perfect plane, line și lucioase sunt cu adevărat deosebite și oferă un puternic aspect luxos. Acest aspect se păstrează în timp mai ales dacă piatra naturală este îngrijită corespunzător, folosind pentru aceasta detergenți speciali și pâslă pentru redarea luciului.

3. Curățare facilă, fără deteriorări

Datorită montajului fără rosturi piatra naturală poate fi curățată cu ușurință, în perfecte condiții de igienă. În plus, piatra naturală poate fi curățată cu ușurință și cu ajutorul aparatelor profesionale de curățare, cu specificația că este totuși nevoie de grijă în cazul folosirii substanțelor chimice puternic agresive, așa cum este clorul, spre exemplu.

Totuși, piatra naturală se curăță cu ușurință, nu se pătează și nu se zgârie, mai ales dacă vorbim despre amenajările care au la bază folosirea granitului ca suprafață de acoperire.

4. Preț accesibil

Piatra naturală era considerată până nu demult un produs de lux, pe care nu și-l putea permite oricine. Totuși, o dată cu exploatarea constantă a carierelor de piatră naturală acest produs a început să fie din ce în ce mai accesibil din punct de vedere financiar. To mai multe persoane aleg să folosească piatra naturală pentru caracteristicile de rezistență și frumusețe, pentru că atunci când piatra naturală este pusă în balanță cu alte produse similare se constată că investițiile, deși mai mari la început în cazul pietrei naturale, sunt mai ușor de amortizat în timp. Astfel, în vreme ce gresia sau faianta își pierd în timp din calitate și estetică, ba chiar și din rezistență, piatra naturală își păstrează aceste caracteristici și în plus crește și valoarea imobilului amenajare.

 

Folosirea pietrei naturale aduce așadar doar beneficii, iar acestea trebuie să fie cunoscute tuturor, astfel încât alegerea să se facă în baza acestora și nu doar în funcție de preț. Ia în calcul așadar utilizarea unor produse de acoperire care îți oferă un pachet complet de avantaje și bucură-te de acestea pe toată durata de exploatare a construcției.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA