Acasă slolvacia TOP 100 - Filmul lui Mungiu, locul 15 în clasamentul celor mai...

TOP 100 – Filmul lui Mungiu, locul 15 în clasamentul celor mai bune filme ale secolului 21

DISTRIBUIȚI

TOP Lungmetrajul regizorului român Cristian Mungiu „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” – câștigătorul premiului Palme d’Or la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes din 2007 – ocupă în opinia criticilor consultați de BBC Culture locul al 15-lea, într-un sondaj care desemnează cele mai bune 100 de filme ale acestui secol.

TOP Pentru acest sondaj, echipa BBC a intervievat 177 de critici de film din 36 de țări, cu privire la filmele lor preferate din ultimii 16 de ani.

Criticii consultați de BBC Culture au clasat pe primul loc, în topul celor mai bune filme ale secolului 21, lungmetrajul „Mulholland Drive”.

„Mulholland Drive”, în regia lui David Lynch, cu Justin Theroux și Naomi Watts în rolurile principale, a fost lansat în 2001 și a obținut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor. Filmul are în centru povestea unei actrițe aspirante care se mută în Los Angeles și se împrietenește cu o femeie amnezică. Potrivit Agerpres, lungmetrajul nu a făcut parte din filmele cu cele mai mari încasări la box-office, însă a avut o primire călduroasă din partea criticilor.

Pe locul al doilea regăsim „In the Mood for Love”, cu Maggie Cheung și Tony Leung, în regia cu Wong Kar-wai. Filmul, lansat în 2000, a fost nominalizat la Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de Film de la Cannes.

Locul al treilea este ocupat de „There Will Be Blood”, lansat în 2007, cu Daniel Day-Lewis, în rolul petrolistului aflat într-o cursă pentru îmbogățire.

În topul primelor 10 filme preferate de critici, regăsim pe locul al patrulea „Spirited Away” (2001), urmat de „Boyhood” (2014), „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004), „The Tree of Life” (2011), „Yi Yi: A One and a Two” (2000), „A Separation” (2011) și „No Country for Old Men” (2007).

sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA