AcasăMARAMURESUL ISTORICTop 10 cele mai sănătoase condimente din lume. Cum te ajută ele?

Top 10 cele mai sănătoase condimente din lume. Cum te ajută ele?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Condimentele pot să transforme complet o mâncare anostă în una plină de arome. În plus, multe dintre condimentele folosite în lume au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, benefice pentru sănătate. Vezi la ce te ajută ele!
Condimentele nu aduc calorii, ci un plus de savoare oricărui preparat. Trebuie să le cunoşti beneficiile, pentru că multe condimente au nutrienţi care fac bine atunci când întâmpini diverse probleme medicale. Află câteva secrete despre cele mai sănătoase condimente din lume!

1. Turmericul
Este ingredientul principal din amestecul pe care-l găsim în supermarket sub denumirea de curry. Turmericul este recunoscut din vremuri străvechi pentru efectele lui vindecătoare, el tratând de la depresie la boli de ficat sau afecţiuni ale pielii, potrivit National Institutes for Health, citat de publicaţia Huffington Post. Deşi nu există documente clare care să ateste beneficiile acestui remediu străvechi, se pare că unele cercetări au arătat că turmericul a dat rezultate bune în cazul pacienţilor cu artrită şi arsuri la stomac. De asemenea, unele studii susţin că turmericul ar avea efecte anticancerigene.

2. Ghimbirul
A început să fie un condiment foarte folosit şi la noi. Ghimbirul ajută femeile însărcinate să scape de greţurile matinale, dar dă roade şi cazul stărilor de rău generate de chimioterapie. De asemenea, ajută la digestie şi are un efect calmant în cazurile de artrită.

3. Şofranul
Uşurează simptomele asociate sindromului premenstrual şi poate să fie de ajutor atunci când treci prin perioade mai proaste şi te confrunţi cu stări uşoare de depresie. De asemenea, şofranul ajută persoanele care suferă de astm, tratează tusea şi are un efect afrodisiac.

4. Anasonul
Are o aromă foarte puternică şi nu este uşor de suportat pentru unele persoane, însă acest condiment are efect calmant asupra stomacului şi tratează tusea şi nasul înfundat. De asemenea, anasonul stimulează lactaţia femeilor care alăptează şi are un uşor efect afrodisiac.

5. Scorţişoara
Există dovezi care atestă faptul că scorţişoara reglează nivelul zahărului în sânge la persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, reduce colesterolul rău şi te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor dulci, atenuând poftele culinare. O lingură cu scorţişoară are un conţinut de 4 grame de fibre care ajută la digestie şi arderea grăsimilor.

6. Rozmarinul
Conţine antioxidanţi şi o substanţă care are un puternic efect antiinflamator. Există dovezi care arată ccă rozmarinul simulează producţia acetilcolinei, un neurotransmiţător care îmbunătăţeşte memoria.

7. Chimenul
Este de folos persoanele diabetice, deoarece menţine un nivel normal al zahărului în sânge. De asemenea, chimenul previne ulcerul şi este o bună sursă de calciu, fier şi magneziu.

8. Cimbru
Are un conţinut ridicat de antioxidanţi care previn distrugerea celulelor, previn cancerul, infalamţiile şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

9. Nucşoara
Este un remediu bun pentru durerile de stomac, dar şi un bun remediu antibacterian şi antiinflamator. Atunci când este aplicată pe piele are proprietatea de a reduce roşeaţa.

10. Oregano
Are proprietăţi antibacteriene şi ajută organismul să se recupereze după o infecţie rezistentă la antibiotice.
Ioana Maroșan, eva.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA