AcasăLifestyleTipuri de aparate foto. Ce să alegi în funcție de buget și...

Tipuri de aparate foto. Ce să alegi în funcție de buget și preferințe?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-szqgj 

 

Vrei să alegi cea mai bună cameră foto pentru tine? Ține cont de nivelul de cunoștințe în arte fotografiei, de bugetul disponibil și de tipul de poze pe care urmează să le realizezi. Iată care sunt principalele tipuri de aparate foto, din care poți să selectezi modelele potrivite.

Camere foto compacte

Dacă ești începător în fotografie, alege aparate foto compacte. Vei utiliza ușor aceste camere foto digitale, ce au obiective fixe, care nu pot fi schimbate. Pe măsură ce te perfecționezi, poți să treci la camere compacte cu senzori speciali și lentile luminoase.

Vei beneficia de echipamente foto versatile, de dimensiuni convenabile și greutate redusă, indiferent dacă alegi camere foto ultra compacte, camere foto compacte sau camere foto bridge. Poți să realizezi fotografii excelente, pentru că sunt aparate foto cu un nivelul ridicat de definiție și timp de răspuns foarte scurt.

Aparatele foto compacte sunt camere multifuncționale, de tip point and shoot, pe care le utilizezi cu ușurință și te ajută să deprinzi subtilitățile artei fotografice. Dacă faci blogging sau vlogging, poți să folosești camere compacte, pe care să le accesorizezi cu stative, microfoane și alte echipamente adecvate transmisiilor online.

Camere foto DSLR

Pentru fotografii de calitate superioară, alege aparate foto DSLR. Această denumire provine din expresia Digital Single Lens Reflex, care definește caracteristicile camerelor foto DSLR:  sunt aparate digitale, ce utilizează sisteme mecanice de tip oglindă și pentaprismă. Astfel direcționează direct lumina de la obiective fotografice la obiective optice, cu ajutorul unui vizor așezat în spatele camerei foto.

Poți să montezi diferite tipuri de obiective, în funcție de fotografiile pe care vrei să le realizezi. Această libertate în alegerea obiectivelor reprezintă un mare avantaj, pentru că echipezi camera foto cu diverse lentile luminoase și beneficiezi de plaje focale mai largi, ca să creezi portrete fotografice, macro fotografie sau tele fotografie.

La camerele foto DSLR ai opțiuni de utilizare a modurilor semi automate și manuale de fotografiere. Poți să organizezi sesiuni foto lungi, pentru că au baterii care durează mult și-ți permit mobilitatea de care ai nevoie pentru fotografii în natură, la evenimente sportive ș.a.

Camere foto mirrorless

Te descurci de minune cu aparatele tale compacte și DSLR. Dar sunt momente în care primele ți se par prea simple, iar celelalte prea greu de transportat și manevrat. O soluție optimă este alegerea unor camere foto mirrorless. Acestea au dimensiuni mai compacte și greutate mai mică decât DSLR-urile, datorită renunțării la oglinzile care comută de la vizorul optic la vizorul senzorului.

Dacă vrei să ai calitate la un preț avantajos, cumpără un aparat foto de la F64, din categoria mirrorless, și beneficiezi de obiective interschimbabile, viteze superioare de focalizare și opțiuni pentru fotografiere în rafală. Le poți utiliza cu o gamă largă de obiective foto, de la cele standard, cu funcții wide angle și focalizare superioară, până la teleobiective, potrivite pentru fotografii de acțiune.

Beneficiezi de opțiuni excelente pentru zoom, ca să faci poze cum îți place: ai kituri cu zoom motorizat, zoom-uri rapide, pentru fotografii de acțiune, zoom-uri mai mari, cu teleobiective profesionale.

Alege aparatele foto potrivite, în funcție de preferințele tale și de bugetul disponibil. Optează pentru furnizori autorizați, cu experiență în domeniul fotografic.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA