AcasăLifestyleTipuri celebre de paste italiene

Tipuri celebre de paste italiene

spot_img

DISTRIBUIȚI

Din punct de vedere al formei există sute de tipuri de paste iar din punct de vedere al modului de preparare mii de rețete cu toate acestea, Există câteva rețete celebre care au rezistat probei timpului.

Majoritatea sunt simbolul regiunilor din care provin și sunt extrem de ușor de preparat ele constituind  o garnitură perfectă pentru orice tip de sos avem în casă sau suntem dispuși să preparăm cu ingredientele pe care le deținem.

Atunci când preparăm paste italiene trebuie să ne gândim în primul rând la calitatea ingredientelor începând de la uleiul de măsline până la marca de paste brânzeturi calitatea cărnii sau a legumelor. Toate acestea contează și vor influența în mod decisiv rezultatul rețetei.

O regulă importantă în prepararea pastelor este mai puține ingrediente mai mult gust. Majoritatea rețetă lor populare de paste italiene conțin doar câteva ingrediente, iar sosul este gândit să îmbrace pastele nu să le sufoce.

 Să începem!

1. Spaghete carbonara

Iată care sunt ingredientele:  spaghete, ouă, parmezan, carne de porc uscată cu mai multe straturi de grăsime și nu în ultimul rând piper negru. Este una dintre cele mai iubite rețete de paste italiene.

2. Penne arrabbiata

Ca regiune provine din Roma și reprezintă cea mai rapidă formă de a prepara pastele.  O lingură de ulei de măsline, 2 căței de usturoi tocați mărunt, un ardei iute mărunțit, pudră de chilli, o conservă de roșii toate gătite la foc mic timp de 10 minute. La final se adaugă câteva frunze de busuioc și pastele.

3. Tagliatele al Ragu Bolognese

Așa cum v-ați dat seama, provin din Bologna, și conțin ragu, format din ingrediente precum un sos suculent format din un mixt de carne tocată, de porc și de vită, amestecate cu legume și mult sos de roșii.

4. Lasagna

Sa fac tot cu ragu doar că vor fi puse în niște foi de lasagna și se adaugă un sos bechamel. Se obține un gust fin, clasic și foarte aromat.

5. Paste cu Pesto Alla genovese

Genova  este regiunea de unde provine celebrul Pesto de busuioc și această rețetă de paste. Sosul de Pesto se face în blender cu busuioc proaspăt, usturoi, muguri de pin, pecorino, parmegiano și ulei de măsline. Mugurii de pin pot fi înlocuiți și cu nuci. Tot la noi se folosesc frunze de leurdă în loc de busuioc.

6. Paste Alla puttanesca

Acest tip de paste este foarte ușor de preparat, se pot folosi cu orice tip de paste, nu neapărat spaghete. Ușor de recunoscut după miros, mirosul este irezistibil, combinând ansoa, usturoi, capere și măsline.

7. Pasta Alla norma

Sunt niște paste care provin din Sicilia, Catania și sunt de fapt paste cu vinete prăjite, suc de roșii, usturoi, busuioc proaspăt și fulgi de ricotta coaptă. Ricota poate fi înlocuită cu o brânză ușor sărată. În această rețetă brânza are doar rol de condiment.

8. Spaghete aglio, olio e Peperoncino

Provine din sudul Italiei și a fost o rețetă pentru populația săracă a Italiei. Ingredientele sunt uleiul aromatizat cu usturoi și fulgi de ardei iute. Este o rețetă simplă pentru care nu are rost să mergem la restaurant, ea putând fi foarte ușor gătită acasă.

Acestea au fost doar câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de paste italiene.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA