spot_img
AcasăActualitatePoliticȚine-i, Doamne, tot așa! Mai puțini vor fi tot mai puternici! Europarlamentarul...

Ține-i, Doamne, tot așa! Mai puțini vor fi tot mai puternici! Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PDL!

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că decizia BPN al PDL privind excluderea sa din partid este „un abuz pus la cale de Elena Udrea”, „o capcană” în care a căzut conducerea partidului, el precizând că îşi va face dreptate.

Un jurnalist i-a spus lui Vasile Blaga, în legătură cu decizia BPN în privinţa excluderii din PDL a lui Cristian Preda, că europarlamentarul era „un reformator” în partid, replica preşedintelui Senatului fiind: „De ce nu-l luaţi dumneavoastră?”.
Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a confirmat decizia BPN al PDL privind excluderea lui Cristian Preda din partid, precizând că el a votat împotrivă şi că de multe ori s-a spus în partid „Băga-mi-aş în intelectuali”.
Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului, au declarat surse din conducerea partidului.
Conform surselor citate, decizia a fost luată cu 30 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.
Hotărârea finală ar urma să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.
Cristian Preda a fost exclus din partid de către Biroul Permenent Naţional, la propunerea lui Silviu Prigoană, au afirmat surse din partid
Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv că acesta nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a subliniat că ea consideră că atitudinea negativă față de PDL a europarlamentarului Cristian Preda trebuie sancţionată, precizând că ea nu va propune excluderea acestuia din partid, dar că, dacă se va propune acest lucru, ea va vota „pentru”.
„Eu nu cred că poţi să faci aşa ceva şi să rămâi în interiorul partidului. Eu cred în continuare că PDL este un partid cu demnitate şi lucrurile vor fi tranşate săptămâna viitoare. Din punctul meu de vedere, domnul Cristian Preda va fi exclus din partid”, a spus Prigoană.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, că îi susține pe candidații PDL la primăriile de sector din București, însă a precizat că nu are aceeași atitudine față de Silviu Prigoană.

Președintele PDL București, Elena Udrea, susține că cei care atacă după încheierea competiției interne candidatul desemnat pentru Primăria Capitalei, sabotează partidul și se plasează în afara organizației.
Udrea a susținut că democrat-liberalii pot câștiga bătălia pentru Capitală, „în ciuda tuturor piedicilor care i se pun”.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, pe blogul său, că nu poate susține candidatura lui Silviu Prigoană la București, explicând că formațiunea democrat-liberală nu vrea să învețe din greșeli și că va fi nevoită să învețe din înfrângeri.
„PDL Bucureşti a ales între Silviu Prigoană şi mine. Primul va fi candidat la Primăria Bucureştiului. Am luat notă de această decizie, dar nu pot susţine candidatura celui care a cerut excluderea mea drept condiţie a propriei sale participări. «Între timp, a uitat» – veţi spune. Aşa e. Nu e ceva nou: personajul e construit din răzgândiri. E un lux pe care nu ni-l permitem. Dar PDL nu vrea să înveţe din greşeli. S-ar putea să înveţe doar din înfrângeri”, scrie Preda.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA