AcasăEvenimentŢigări de contrabandă, în valoare de peste 140.000 lei, confiscate, focuri de...

Ţigări de contrabandă, în valoare de peste 140.000 lei, confiscate, focuri de arma şi contrabandist ascuns în copac (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 15.940 pachete cu ţigări în valoare de peste 142.400 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 7  focuri de armă în plan vertical. Unul dintre contrabandişti a fost observat, cu ajutorul aparaturii din dotare,  ascuns într-un copac.

Ieri, 1 mai a.c., la nivelul S.P.F. Izvoarele Sucevei – I. T. P. F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.50, lucrătorii noştri au observat, pe raza localităţii Izvoarele Sucevei, jud. Suceava, un autoturism marca Subaru Legacy, care se îndrepta de la frontiera de stat spre interior. Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea maşinii, dar conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare continuându-şi deplasarea în mare viteză. Drept urmare, lucrătorii noştri au  folosit armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de aceasta data şoferul nu a oprit.

S-a trecut la urmărirea autoturismului cu maşina poliţiei de frontieră, folosind semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 500 m acesta a fost găsit abandonat. În interiorul maşinii au fost observate mai multe colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Imediat, în zonă, au fost reţinute două persoane de sex masculin, unul dintre bărbaţi fiind depistat urcat într-un copac, unde a fost observat de către lucrătorii noştri cu ajutorul aparaturii din dotare. La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 90.000 lei. Cei doi bărbaţi, cu vârste de 26 respectiv 36 ani, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Suceava, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Izvoarele Sucevei până la finalizarea cercetărilor.

Masina modificata pentru a ascunde tigarile ucrainene

În dimineaţa zilei de 01.05.2013, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Ivan N., de 36 ani, conducând un autoturism  marca Mercedes. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă în pereţii laterali ai microbuzului cantitatea de 1.970 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 2.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat de către lucrătorii vamali până la plata amenzii.

Focuri de arma dupa contrabandisti

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, pe timpul desfăşurării unei acţiuni în zona de competenţă, au observat pe raza localităţii Straja, mai multe persoane care transportau spre interior colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. La faţa locului au fost descoperite trei colete ce conţineau cantitatea de 4.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de  50.000 lei. În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







TE-AR MAI PUTEA INTERESA