Acasăsinucidere maramuresTHERESA MAY ANUNŢĂ - Ce se va întâmpla cu cetăţenii UE după Brexit

THERESA MAY ANUNŢĂ – Ce se va întâmpla cu cetăţenii UE după Brexit

DISTRIBUIȚI

THERESA MAY ANUNŢĂ Premierul Theresa May a anunţat, joi, în cursul summitului european de la Bruxelles, care sunt planurile Marii Britanii în ceea ce priveşte cetăţenii Uniunii Europene după Brexit.

Astfel, May a informat că cetăţenii UE care stau de mai mult de cinci ani în Marea Britanie vor avea aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii britanici, scrie BBC, notează Observator.

Printre drepturile acordate se numără dreptul a rămâne în această ţară, accesul la sistemul de sănătate, educație și alte beneficii, chiar și după Brexit.

Theresa May a subliniat că măsurile vor fi adoptate numai dacă aceleași drepturi ar fi acordate cetățenilor britanici în alte state UE.

„Propunerea UK reprezintă o ofertă corectă şi serioasă, care are darul de a oferit cât mai multă certitudine posibil pentru cetăţenii stabiliţi în Marea Britanie, care şiăau căldit o viaţă şi o carieră aici, contribuind astfel la dezvoltarea societăţii”, a declarat Theresa May.

Cei care sosesc după data limită, dar înainte de data Brexit-ului, martie 2019, vor beneficia de o „perioadă de grație” – posibil de doi ani – după care vor putea beneficia de statutul mai sus menționat.

În acelaşi timp, premierul britanic i-a avertizat pe cei 27 de omologi ai săi că va respinge orice competenţă a Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru a tranşa litigiile referitoare la drepturile cetăţenilor Uniunii după Brexit. Numai „foarte respectabilele noastre tribunale” vor putea rezolva aceste diferende, a precizat sursa.

info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA