Acasăoameni noiTEST POLIGRAF – De ce a fost arestat Olteanu la domiciliu

TEST POLIGRAF – De ce a fost arestat Olteanu la domiciliu

DISTRIBUIȚI

TEST POLIGRAF Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins vineri cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Magistrații de drepturi și libertăți au considerat că nu se impune luare măsurii arestării preventive celei mai severe, așa cum a solicitat procurorul, plasarea sa în arest la domiciliu fiind o măsură necesară şi, totodată, suficientă pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal, proporţională cu acuzaţiile aduse, asigurând un just echilibru între restrângerea drepturilor inculpatului şi interesul statului în prezervarea siguranţei publice şi realizării instrucţiei penale.

Judecătorul a analizat probele administrate în cauză și a ajuns la concluza că există motive verosimile care fundamentează bănuiala întemeiată că Olteanu a săvârşit fapta de trafic de influență, constând în aceea că, în perioada iulie – noiembrie 2008, a solicitat și primit de la Vântu un milion de euro în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

S-au considerat relevante declaraţiile martorilor. Potrivit acestora Transferul s-a realizat în două tranșe – o plată de 1 milion euro în contul unei societăți (IT Media Productions Delaware), iar o plată de 1 milion de euro în contul personal al martorului. La cererea lui Vântu, Ionuț Eftime a retras un milion de euro, iar banii în numerar i-a predat lui Olteanu Bogdan la sediul central al Partidului Național Liberal. Martorul Ionuț Eftime a fost supus testului cu detectorul de minciuni. Declarația cuprinde numeroase detalii cu privire la împrejurările remiterii banilor, care se coroborează cu celelalte probe administrate și confirmă concluzia raportului de constatare.

Declaraţiie de martori se coroborează între ele şi cu cele date de Vântu.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA