Acasăsinucidere maramuresTERORIŞTI - Bărbați suspectați de plănuirea unui atac, arestați de poliție

TERORIŞTI – Bărbați suspectați de plănuirea unui atac, arestați de poliție

spot_img

DISTRIBUIȚI

TERORIŞTI. Poliția belgiană a arestat doi bărbați suspectați de plănuirea unui atac pe teritoriul țării după percheziții efectuate vineri seara, au anunțat sâmbătă procurori federali, relatează Reuters.

TERORIŞTI. Cei doi suspecți, Nourredine H. și fratele acestuia Hamza H., vor compărea sâmbătă în fața unui judecător pentru a se decide dacă vor rămâne în custodia poliției.

Potrivit unei declarații a biroului procuraturii federale, poliția belgiană a efectuat percheziții în șapte locuințe din regiunea Mons și o altă percheziție într-o casă din Liege. Nu au fost descoperite arme sau explozibili.

În dimineaţa zilei de 22 martie 2016 trei explozii s-au produs în Bruxelles: două la Aeroportul Zaventem din nord-estul capitalei şi a treia, la distanţă de o oră, în staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul Uniunii Europene. Procurorul federal a confirmat că este vorba de un atentat sinucigaş. Bilanţul provizoriu înaintat de autorităţi indică 34 de morţi – 14 la aeroport şi 20 la staţia de metrou – şi 198 de răniţi – 92 la aeroport şi 106 la staţia Maelbeek. În după-amiaza aceleiaşi zile, Amaq, agenţia de presă afiliată Daesh, a emis un buletin informativ în care se spunea că gruparea teroristă revendică atentatele.

Într-un film de pe camera de supraveghere a aeroportului au fost surprinşi trei bărbaţi, suspectaţi de autorităţi de comiterea atentatelor. Cei trei au fost identificaţi ca fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui, respectiv Najim Lacchraoui. Potrivit Dernière Heure, Khalid şi-ar fi detonat bomba în staţia de metrou Maelbeek, iar fratele său Brahim în aeroportul Zaventem. Al treilea suspect este dat în urmărire.

Atentatele sunt cele mai grave acte de terorism din istoria ţării. Guvernul belgian a decretat trei zile de doliu naţional.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA