Acasă MARAMURESUL ISTORIC ACTUALIZARE: Exact ca milițienii: l-au împușcat și acum îi stabilesc idenditatea! Teroarea...

ACTUALIZARE: Exact ca milițienii: l-au împușcat și acum îi stabilesc idenditatea! Teroarea ursului! În Dâmbovița, un urs a omorât un bărbat și a rănit două persoane.

DISTRIBUIȚI

Vânătorii au împuşcat un urs, sâmbătă seară, în zona localităţii Pietroşiţa, a anunţat şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Daniil Zepiş, iar autorităţile încearcă să stabilească dacă este vorba despre animalul care a atacat trei persoane, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.
Ursul a fost împuşcat la marginea localităţii Pietroşiţa, pe malul râului Ialomiţa.
Conform sursei citate, un vânător aflat în patrulare prin zonă a auzit câini lătrând, iar în momentul în care s-a apropiat de locul respectiv şi a aprins lanterna a văzut ursul şi l-a împuşcat.
“A fost împuşcat un urs, dar nu putem preciza dacă este vorba despre animalul care a atacat trei persoane. Ursul omorât va fi dus la Direcţia Sanitară Damboviţa şi vor fi prelevate probe din carnea lui, pentru analize. Poate fi vorba despre rabie, pentru că un animal sănătos nu poate avea un asemenea comportament”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic, Sever Stanciu.

 

Un bătrân în vârstă de 71 de ani a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a fost atacat de un urs, în satul Dealul Frumos din comuna Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa. Sâmbătă după-amiază, o femeie a fost rănită de urs în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, aflată în vecinătatea Pietroşiţei. Femeia este rudă cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb. O a treia persoană este rănită uşor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în satul Dealul Frumos, pe o stradă cu acces la pădurea din zonă.
Florescu a precizat că bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost găsit mort de către localnici, după ce a fost atacat de un urs.
După-amiază, o femeie a fost atacată de urs. Femeia a fost găsită pe malul râului Ialomiţa, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere şi a anunţat autorităţile.
Primele informaţii furnizate de către autorităţi arată că femeia, în vârstă de 57 de ani, a suferit răni la gât, la abdomen şi la mâini.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, că femeia rănită de urs în localitatea Buciumeni, satul Dealu Mare, din judeţul Dâmboviţa, este rudă cu ea, spunând că speră că aceasta nu este în stare gravă.
Femeia rănită se afla într-o zonă accidentată, unde ambulanţa nu are acces, astfel că a fost transportată de către jandarmi, pe o targă improvizată dintr-o scară, într-o zonă unde a putut ajunge maşina Salvării.
Victima fusese găsită pe malul râului Ialomiţa, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere şi a anunţat autorităţile.
Localnicii şi autorităţile nu exclud ca ursul care a atacat-o pe femeie să fie cel care a ucis un bătrân de 71 de ani în satul Dealu Frumos din comuna Pietroşiţa.
O a treia persoană din judeţul Dâmboviţa a fost atacată de urs, sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Raluca Florescu, precizând că este vorba despre un bărbat care a fost rănit uşor.

Jandarmii se aflau în zonă întrucât cu puţin timp înainte de a fi găsită femeia mai mulţi localnici au sunat la 112, anunţând că un urs a intrat într-o livadă.

“După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia”, declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.
Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa mai preciza că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă şi că nici nu au existat reclamaţii ale localnicilor privind prezenţa urşilor.

Ministerul Mediului va elibera, într-o oră, un mandat pentru capturarea ursului care a ucis un bărbat şi a rănit o femeie din judeţul Dâmbioviţa, a anunţat, sâmbătă după-amiază, ministrul Rovana Plumb, precizând că este posibil ca animalul să fie turbat.
“Într- oră va fi emis mandatul pentru capturarea ursului. Din ceea ce îmi comunică specialiştii, asemenea cazuri sunt foarte, foarte rare. Este posibil ca animanul să fie turbat”, a spus Rovana Plumb.
Ea a precizat că procedurile prevăd că dacă ursul este turbat acesta va fi împuşcat.
“Îl vom captura şi vom vedea mai departe despre ce este vorba. Vor decide specialiştii asupra măsurilor următoare”, a spus ministrul Mediului, precizând că incidentele au avut loc în comuna sa natală.
Ea a precizat că zona respectivă “va fi încercuită”, pentru a nu mai exista asemenea situaţii.
“Vă asigur că toate măsurile necesare vor fi luate. Nu plec de acolo până nu se rezolvă problema şi până când lumea nu va fi în siguranţă. Am dat ordin să fie toate dispozitivele necesare şi de mâine vor fi verifictae toate fondurile de vânătoare, ca să nu mai fie probleme”, a adăugat Plumb.
La rândul său, primarul localităţii Pietroşiţa, Ion Dicu, spune că autorităţile locale i-au avertizat pe localnici asupra pericolului:
“Nu am avut până acum probleme cu urşii, acum însă se apropie tot mai mult de sate. Trebuie să discutăm cu cei abilitaţi şi să vedem ce măsuri vom lua împotriva acestor urşi. Oamenii sunt foarte speriaţi. Este posibil ca ursul care a atacat-o pe femeia de 57 de ani din Buciumeni să fie acelaşi care a ucis un localnic din Dealu Frumos. Oamenilor le este foarte frică. Este o zonă populată, de-a lungul DN 71 Târgovişte-Pietroşiţa, unde sunt oameni care vând fructe de pădure la şosea, iar pericolul este mare deoarec ursul poate să intre oricând în gospodaria unui localnic”.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA