spot_img
AcasăNews AlertTERGIVERSARE - Proiectul de reabilitare a aerogării băimărene, blocat de Comisia de...

TERGIVERSARE – Proiectul de reabilitare a aerogării băimărene, blocat de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor

DISTRIBUIȚI

Proiectul de modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare este blocat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor. O spune chiar comandantul aerogării care le-a explicat situaţia consilierilor judeţeni la şedinţa de consiliu de miercuri, 11 noiembrie. În cadrul şedinţei, aleşii au votat un proiect de hotărâre privind implementarea proiectului de extindere şi modernizare a suprafeţei aeroportuare. Aprobarea acestuia era o condiţie impusă de autoritatea de management şi prevedea asigurarea cotei de cofinanţare din partea Consiliului Judeţean.

”Evaluarea cererii de finanţare a ajuns în etapa finală, am solicitat să adoptaţi acest proiect de hotărâre prinvind modificarea implementării proiectului dintr-un simplu considerent: Autoritatea de management ne-a solicitat, având în vedere că în urma achiziţiei publice, termenul de execuţie al societăţii care a fost declarată câştigătoare este de 60 de zile şi cum până la sfârşitul anului nu mai există 60 de zile calendaristice pentru execuţia acestor lucrări. Dar societatea declarată câştigătoare a aspus că până la sfârşitul anului ar putea executa în proporţie de 95% toate lucrările. Rămâne o cotă de 5% din cheltuielile eligibile pe care, aşa cum am discutat şi la Comisia economico-financiară şi am informat şi conducerea executivă, dumneavoastră conducerea trebuie să o aprobaţi”, a precizat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

Cu toate că autorităţile judeţene au făcut tot ce ţine de ele pentru acest proiect, vital pentru judeţ, soarta lui nu mai depinde decât de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor.
„Din păcate, deşi societatea Strabag, care nu a fost declarată câştigătoare, a declarat contestaţie pe data de 12 octombrie, din păcate nici până astăzi nu am primit răspuns de la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor cu privire la această contestaţie. Tot la două zile dăm telefoane, le trimitem şi adrese în scris, îi avertizăm că proiectul trebuie finalizat până la 31 decembrie şi solicităm să soluţioneze cu celeritate această contestaţie. Din păcate, nu avem un răspuns. Este un organism administrativ jurisdicţional care se supune doar legii. I-am rugat, aşteptăm”, a mai spus Buda.

După semnarea contractului de finanţare urmează să fie demarate şi procedura exproprierii şi emiterea deciziei de expropriere şi punerea la dispoziţia constructorului a amplasamentului. Toate acestea sunt însă condiţionate de răspunsul pe care îl va da organismul de soluţionare al contestaţiilor.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA