Acasă sinucidere maramures TERAPIE - Polonezii vor legalizarea folosirii canabisului în scop medical

TERAPIE – Polonezii vor legalizarea folosirii canabisului în scop medical

DISTRIBUIȚI

La Varșovia, parlamentul discută o propunere de lege care să reglementeze utilizarea canabisului în scopuri terapeutice. Ideea este susținută de majoritatea polonezilor. Proiectul de lege nu vizează însă legalizarea marijuanei pentru utilizare în scopuri recreative.

Deputatul care vrea să permită folosirea canabisului în scopuri medicale este un fost deschizător de drumuri pe scena muzicii rap din Polonia în anii 1990, mai cunoscut sub pseudonimul ”Liroy”. El a devenit deputat pe listele mișcării antisistem Kukiz’15, a treia forță politică în Parlament, la alegerile legislative din octombrie 2015, care au dat majoritatea absolută conservatorilor catolici din Dreptate și Justiție.

Potrivit unui recent sondaj, 68% dintre polonezi s-au pronunțat pentru legalizarea marijuanei în scopuri medicale, în timp ce 18% s-au pronunțat împotriva oricărei forme de legalizare a canabisului.

De asemenea, 68% dintre persoanele intervievate au estimat că a refuza marijuana pentru utilizare terapeutică este ”o cruzime” și încalcă drepturile pacienților.

Anul trecut, un medic a fost destituit dintr-un spital pentru copii din Varșovia după ce administrase tinerilor săi pacienți epileptici marijuana cu titlu experimental, fără să fi informat conducerea instituției. Cazul a provocat o intensă dezbatere.

La ora actuală, folosirea medicală a canabisului este permisă în Republica Cehă, Finlanda, Olanda, Portugalia, Spania, precum și în 23 de state din SUA. Prima țară din lume care a legalizat producția, vânzarea și consumul de canabis a fost Uruguay, în 2013.

Sursa: rfi.ro

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA