AcasăActualitate112ȚEPAR ITALIAN LA TIMIŞOARA - Înșelătorie de aproape trei milioane de euro,...

ȚEPAR ITALIAN LA TIMIŞOARA – Înșelătorie de aproape trei milioane de euro, 12 victime

spot_img

DISTRIBUIȚI

ȚEPAR ITALIAN LA TIMIŞOARA. O înșelătorie de aproape 3 milioane de euro. Un italian de 56 de ani propunea construirea unui mare ansamblu rezidențial și de birouri cu parc și piscină care însă în realitate nu există, consemnează Gazeta Românească.

ȚEPAR ITALIAN LA TIMIŞOARA.  Un vicentin de 56 de ani, fost angajat al unor bănci și societăți de asigurare, ar fi propus unor amici și cunoscuți să devină asociații unei societăți românești pentru construirea unui complex rezidențial și de birouri cu parc și piscină la Timișoara, relatează Il Giornale di Vicenza.

De câțiva ani, bărbatul s-ar fi mutat din dragoste în România devenind un contact util pentru întreprinzătorii venețieni: 12 ar fi fost înșelați printr-un plan bine gândit, având în vedere prezența de chitanțe, scheme de asociere, redări, proiecte cu ștampile de aprobare, fotografii ale unor șantiere.

Însă, odată duși la fața locului, înșelații nu ar fi găsit nicio urmă din cele promise și victimelor nu le-a rămas altceva de făcut decât să se adreseze justiției.

Ceea ce a propus Severino Zen, timp de circa un an, amicilor și vechilor cunoștințe, părea o afacere bună din toate punctele de vedere.

Cei care aveau bani de investit puteau deveni asociații unei societăți românești înființată cu scopul de a construi un complex «rezidențial și de birouri» la Timișoara, unde cererile ar fi foarte multe, pentru a obține în câțiva ani încasări de până la 40%, în afara capitalului vărsat.

În realitate era o mare înșelătorie.

Zen s-a ocupat ani de zile de investiții ca angajat al unor bănci și apoi al unor societăți de asigurare. Numele său este cunoscut în provincie, în special în zona estică, dar și în Bassano și Treviso.

De câțiva ani, urmându-și iubirea, s-a mutat în România, la Timișoara, unde și-ar fi continuat activitatea devenind un contact util pentru întreprinzătorii veneți care intenționează să-și delocalizeze afacerile.

Din acest motiv, când a contactat Zen în 2015 o serie de amici propunând o inițiativă interesantă pentru investirea în România, mulți l-au urmărit cu atenție.

Zen ar fi afirmat că acționează în contul unei familii de români cu conexiuni bune în lumea politică.

Ideea lor era aceea de a înființa o societate cu scopul de a construi într-o zonă centrală a Timișoarei un mare complex care ar fi găzduit un centru de afaceri, cu sală de congrese, birouri și show room, și un bloc rezidențial, cu circa douăzeci de apartamente de lux, cu piscină și un mare parc interior…

Valoarea totală a proiectului: 10 milioane de euro. Și posibilitatea de a câștiga aproape triplu, dacă era vândut totul.

Sarcina lui Zen era ceea de a găsi investitori pentru prima fază, restul l-ar fi pus familia și băncile.

Odată încheiată construcția complexului denumit ”Valle” și începute vânzările, se recupera capitalul cu un profit de 35-40%.

Zen a început să obțină diferite acceptări ale propunerii sale încă de la finele lui 2015. Până acum au depus plângere doisprezece vicentini, care au plătit între 50.000 și 400.000 de euro. În total, aproape 3 milioane.

Cei care au emis cecuri, în special întreprinzători le-au scris pe numele societății “Corporate Investments Timisoara Valle”, care – s-a descoperit – este o societate cu 5.000 de euro capital, înregistrată pe numele lui Zen și fără nicio activitate cunoscută.

Italianul ar fi trimis chitanțe, scheme de asociere, redări, proiecte cu ștampile de aprobare, fotografii ale unor șantiere și așa mai departe.

Totul, potrivit presupuselor victime – unele s-au dus la Timișoara, unde nu au găsit nimic din ceea ce le fusese descris -, absolut fals. Și Zen, care de-a lungul câtorva luni a promis că totul se va derula repede, nu ar mai fi fost de găsit.

Din acest motiv, 12 persoane au făcut plângere împotriva lui, acuzându-l de înșelătorie.

sursa INFO

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA