AcasăActualitateSocialACTUALIZARE/ TENTATIVĂ DE ÎNSELĂCIUNE - Un individ încearcă să strângă bani pentru...

ACTUALIZARE/ TENTATIVĂ DE ÎNSELĂCIUNE – Un individ încearcă să strângă bani pentru înmormântarea unui preot din Maramureș, mort anul trecut într-un accident rutier

spot_img

DISTRIBUIȚI

Tentativă de înșelăciune odioasă, semnalată de un Maramureșean. Un individ cere bani oamenilor pe Facebook pentru înmormântarea preotului Adrian Marian Ioan Ieremi din Cărbunari, mort anul trecut la doar 41 de ani într-un accident rutier grav. Escrocul susține că este nepotul preotului și că familia acestuia are nevoie de ajutor financiar.

Întreaga “mișcare” a fost pusă la cale pe un grup de Facebook cu peste 66 de mii de enoriași. Nu se știe cât de mulți oameni au fost păcăliți de individ să îi doneze bani. Dându-și seama de scamatorie, un băimărean l-a contactat în privat pe falsul preot. Conversația o regăsiți mai jos:

Atenție! Să fiți cu băgare de seamă la postările de pe Facebook, în care se solicită donații. Astăzi, am primit o poză, cu o postare de pe grupul „Muntele Athos-Grădina Maicii Domnului” în care era atașată poza părintelui Adrian (trecut la cele veșnice anul trecut), cu un mesaj de înduioșare, cum că părintele ar fi decedat ieri într-un accident auto, și familia are nevoie de sprijin financiar. Am să atașez poze cu conversația mea, pe care am avut-o cu individul care dorește să facă bani, înșelând persoanele de bună credință. M-a blocat pe Facebook, și mi-a blocat și numărul de telefon. În conversație, aveți și numărul lui de telefon…poate îl sunați, și îi faceți câteva urări de bine. Doamne ajută, și mare mare ATENȚIE!”, a scris Medișan Marius.

ACTUALIZARE

În urma articolului ActualMM.ro, Poliția anunță că s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

„Urmare a apariției în mediul on-line a articolului de presă cu denumirea „TENTATIVĂ DE ÎNŞELĂCIUNE: UN INDIVID ÎNCEARCĂ SĂ STRÂNGĂ BANI PENTRU ÎNMORMÂNTAREA UNUI PREOT DIN MARAMUREȘ, MORT ANUL TRECUT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER”, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș s-au sesizat din oficiu, urmând să efectueze verificări cu privire la săvârșirea unei posibile infracțiuni de înșelăciune.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA