AcasăActualitateSocialTEMPERATURI - Septembrie 2016 a fost a doua cea mai caldă lună...

TEMPERATURI – Septembrie 2016 a fost a doua cea mai caldă lună septembrie de la începutul măsurătorilor

DISTRIBUIȚI

TEMPERATURI Luna trecută a fost a doua cea mai caldă lună septembrie de la începutul înregistrării temperaturilor în 1880. Aceasta lună a marcat sfârșitul înregistrărilor lunare consecutive de căldură consemnate timp de șaisprezece luni, transmite France Presse.

TEMPERATURI Agenția oceanică și atmosferică din Statele Unite (NOAA) a declarat marți că și dacă se ia în considerare perioada cuprinsă între ianuarie și septembrie 2016 temperatura a atins un nivel record în acești ultimi 137 de ani.

Temperatura în luna septembrie la suprafața uscatului și a oceanelor a fost cu 0,88 grade Celsius peste media secolului al XX-lea, care a fost de 15° C.

Septembrie se clasează astfel pe locul al doilea pentru această lună. Este foarte aproape de recordul anului trecut: septembrie 2015 a fost cu 0,38 °C mai cald.

Această creștere a temperaturii a corespuns cu o intensificare a curentului ecuatorial cald din Pacific El Nino, care a început să se disipeze la sfârșitul primăverii.

Pentru primele nouă luni ale anului 2016, temperatura la suprafața oceanelor și a uscatului a fost cu 0,98°C peste media secolului XX (care a fost 13,88° C).

citeşte şi LEGE ADOPTATĂ – Magazinele vor fi obligate să ieftinească sau să doneze unele alimente

Astfel s-a depășit precedentul record pentru aceeași perioadă în 2015, când creșterea a fost de 0,12° C, a precizat NOAA în buletinul său lunar al temperaturilor de pe glob.

Anul 2016 este pe punctul de a stabili un nou record anual de căldură, care ar fi al treilea consecutiv.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA