AcasăLifestyleTehnici avansate pentru pariori: “Cash Out”-ul cu bune și rele

Tehnici avansate pentru pariori: “Cash Out”-ul cu bune și rele

spot_img

DISTRIBUIȚI

Când a apărut ”Cash Out”-ul pe site-urile românești de pariuri a fost un val de entuziasm, ca atunci când apare o jucărie nouă, însă puțini au înțeles care îi sunt mecanismele, ba am auzit și opinii nevinovate de genul: ”Au băgat asta ca să te atragă mai mult, chiar dacă asta e pierdere pentru ei”. Fals

Cash Out-ul pe scurt

Este o opțiune pe care casele de pariuri online ți-o oferă pentru a face profit (mai mic decât cel de la plasarea pariului) sau chiar pentru a îți permite să pierzi mai puțin decât mizasei inițial, totul ca o opțiune disponibilă înainte ca un eveniment să se fi încheiat.
Cash Out este disponibil pe cea mai mare dintre platforme, iar dacă ție nu îți apare niciodată după ce ai plasat un pariu, probabil că trebuie să te reorientezi către alta casă, în cazul în care această funcție ți se va părea utilă – și ar trebui să fie, utilizată cum trebuie.

Cash Out-ul în amănunt

În mai puține cuvinte ar însemna că poți să retragi o sumă mai mică sau mai mare decât cea pe care ai plasat-o inițial pe un eveniment sportiv, oricând până la încheierea respectivului eveniment.

Cât poți să retragi depinde de momentul în care vrei să faci asta, de softul casei de pariuri care ajustează suma în permanență, luând în calcul mai mulți factori.
Să luăm un exemplu concret: să zicem că pus 100 lei, la o cotă 2, pe victoria lui Dinamo împotriva lui FC Botoșani (ceea ce, să recunoaștem, în zilele astea turbulente pe care le trăiec ”câinii”, ar însemna un act de curaj): când mai sunt 15 minute, Dinamo conduce 1-0 și opțiunea cash out ar fi disponibilă.

Dacă inițial, la 100 lei plasați pe o cotă 2, ar trebui să obții 200 de lei în cazul în care Dinamo câștigă, opțiunea cash out ți-ar permite, probabil să scoți 150 lei.

E momentul în care casa de pariuri îți zice practic: ”pierd doar 50 lei la tine, tu câștigi 50 lei, ce zici?”

Tu poți să accepți sau nu, însă alegerea ar trebui să fie una educată, motivată, nu instinctivă.

Mecanismul din spatele ajustării sumei

https://www.pexels.com/photo/silver-metal-round-gears-connected-to-each-other-149387/

Suma pe care o vezi disponibilă pentru cash out nu e făcută din ochi de casele de pariuri, ci apare acolo în funcție de niște variabile pe care soft-ul bookmakerilor le calculează:

  • Suma totală pariată pe acel eveniment de utilizatorii platformei
  • Suma totală estimată ca pierdere sau câștig pentru casa de pariuri
  • Cash Out-urile încasate în acel moment de diverși utilizatori
  • Datele statistice luate în calcul pentru momente similare ale celor două echipe în situații similare (cum ar fi că Dinamo a încasat gol în ultimele 15 minute în 5 din ultimele 7 meciuri acasă)
  • Marja de câștig a casei (VIG), care în România se duce și la 11%
  • Uneori cash out-ul este blocat și asta mult mai des de când apărut arbitrajul video, care dă peste cap algoritmi sau când pariul tău nu mai are șanse de a se realiza, cum ar fi când pariezi pe sub 5.5 cornere și deja în meci a fost depășită această bornă.

Cu alte cuvinte, casa de pariuri are temele bine făcute și a introdus această opțiune nu dintr-o manevră de marketing, asumându-și pierderi, ci pentru a își oferi o unealtă în plus pentru a face ea profit.

Așa trebuie să o vezi și tu, ca pe o oportunitate, nu ca pe un dar.

Informează-te bine, vezi recenziile caselor de pariuri pe site-uri de calitate ca Mightytips și află cât mai multe și despre evenimentele sportive pe care vrei să pariezi.

Avantaje și dezavantaje

Mecanismul cash out-ului devine eficient pentru bookmakeri tocmai în fața fricii, a instinctelor celor mai multi pariori.

Cu o sumă importantă disponibilă în față, considerabil mai mică, majoritatea preferă să câștige mai puțin, deși cursul meciului respectiv arată clar că rezultatul final ar fi favorabil.
Retragerea în astfel de scenarii se va dovedi păguboasă și sentimentul de satisfacție inițial este repede înlocuit de dezamăgire, văzând că a fost un cash out pripit.

Pentru pariorul calculat, pasionat, care nu urmărește evenimentele doar pe flashscore, ci în direct, capabil să aprecieze ”cursul jocului”, cash out-ul este o unealtă pe care trebuie să o aibă în arsenal, așa cum o spune și expertul de pariere Constantin Mazilescu, al cărui profil îl poți vizualiza aici.

Programează-ți cash out-ul prin alegerea unui pariu care crezi că poate să ajungă într-un scenariu avantajos pe final:

  • Mizează pe echipe care marchează des, nu neapărat pe final și, dacă scorul este strâns, atunci ia în calcul retragerea
  • Mizează pe echipe care au nervii tari pe final și care știu să țină de scor, și rezistă tentației de a retrage anticipat.

În concluzie

Cash out-ul oferă o nouă dinamică și poate fi văzut și ca o oportunitate de a îți optimiza câștigurile.

Dincolo de orice, cash out-ul (retragerea anticipată) poate adăuga un plus distracției, dacă ești un pariu care urmărește în primul rând această latură, și nu este nimic rău în asta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA