Acasăsinucidere maramuresTeatru: Mici artiști pe scena sălii Studio Ács Alajos

Teatru: Mici artiști pe scena sălii Studio Ács Alajos

DISTRIBUIȚI

Luni, 14 octombrie a avut loc prima ediție a concursului BábSzóTér organizat de către Teatrul de Păpuși Brighella al Trupei Harag György. Această inițiativă a pornit din dorința de a familiariza și mai mult copii preșcolari cu lumea teatrului, de data aceasta nu ca spectatori, ci ca artiști. La concurs au fost așteptați în principal echipe formate din copii de vârstă preșcolară, aceștia trebuind să monteze și să prezinte câte o scenetă de marionete realizată în totalitate (decor, costume, marionete) de către ei, firește sub îndrumarea doamnei educatoare. Ingeniozitatea copiilor s-a arătat a fi fără limite: decoruri montate din cartoane colorate, desenate, pictate, marionete de cele mai variate feluri realizate din linguri de lemn, chiar și din coji de porumb, acestea în sine fiind adevărate opere de artă.

La concurs s-au prezentat șase echipe, atât din Satu Mare cât și din localitățile învecinate. După mai bine de oră de concurs, în care micii artiști au dat dovadă creativitate, imaginaţie, sensibilitate şi originalitate, juriul a anunțat premiile distribuite pe categorii, astfel: premiul pentru cel mai decor a fost acordat Grădiniței cu Program Prelungit Kölcsey Ferenc (îndrumător:Makranczi Erika, Orosz Júlia), premiul pentru cea mai bună prezentare a fost acordat grupei pregătitoare al Școlii Gimnaziale „Dr. Vasile Lucaciu„, din Satu Mare (îndrumător: Zab Tímea), premiul pentru cea mai bună regie s-a acordat clasei pregătitoare al Liceului Teologic Reformat din Satu Mare (îndrumător: Pándi Beáta), premiul pentru creativitate a fost acordat echipei Grădiniței nr. 1 din Carei (îndrumător: Márkus Katalin), premiul pentru cel mai bun spectacol de marionete a fost câștigat de micii artiști sosiți de la Grădinița Hám János din Satu Mare (îndrumător: Hársfalvi Veronika), iar premiul pentru mai cea mai bună echipă de păpușari a fost acordat reprezentaților Grădiniței Reformate Kinizsi din Satu Mare (îndrumător: Csáki Haynalka).

Pe lângă diplomele de participare, concurenții au fost premiați cu invitații la diferite spectacole festive organizate de către teatrul de păpuși sătmărean și cu alte premii valoroase constând în cărți pentru copii și jucării.

După succesul înregistrat, organizatorii doresc să continue această inițiativă, preconizând organizarea celei de-a doua ediții în următoarea stagiune.

Biroul PR al Trupei Harag György

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA