AcasăEvenimentŢEAPĂ UE – Sabin Maier trimis în judecată pentru schimbarea destinaţiei fondurilor...

ŢEAPĂ UE – Sabin Maier trimis în judecată pentru schimbarea destinaţiei fondurilor obţinute de la Uniunea Europeană

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MAIER SABIN, administrator la SC Cente SRL Baia Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 30 noiembrie 2004, Ministerul Integrării Europene, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Vest Cluj Napoca şi SC Cente SRL (firmă cu obiect de activitate arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică) au încheiat un contract de finanţare nerambursabilă în cadrul programului PHARE 2002 ce are ca obiect punerea în practică a proiectului intitulat ,,C.L.C.I. – Centru Local Construcţii Industriale”. Proiectul viza înfiinţarea unui centru de formare profesională a adulţilor pentru instruirea unui număr de 70 de persoane provenite din rândul personalului disponibilizat din industria grea (minerit, metalurgie) în meseriile din domeniul construcţiilor industriale.
În derularea acestui program, inculpatul Maier Sabin, în calitate de administrator al SC Cente SRL şi de reprezentant legal al proiectului, în perioada 25 iulie 2005 – 17 mai 2006, a schimbat destinaţia sumei totale de 117.970,20 lei (aproximativ 33.137 de euro) obţinute din fondurile nerambursabile obţinute cu titlu de avans. Banii au fost cheltuiţi în scopuri care nu au legătură cu obiectul contractului, inculpatul dispunând plăţi către mai multe societăţi comerciale, către bugetul de stat, bugetul asigurărilor de şomaj şi persoane fizice.
Nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului Maier Sabin pentru ca procurorii să instituie măsuri asigurătorii în vederea recuperării pagubei create.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA