AcasăActualitateSocialTE PREGĂTEȘTI PENTRU PERMIS? – Se schimbă iar legea! Ce va trebui...

TE PREGĂTEȘTI PENTRU PERMIS? – Se schimbă iar legea! Ce va trebui să faci ca să obții permisul de conducere

DISTRIBUIȚI

TE PREGĂTEȘTI PENTRU PERMIS? Curs de prim ajutor! Asta cere medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, pentru persoanele care vor să dea examen pentru permisul auto. Acesta va depune un proiect de lege în acest sens.

Cursul ar trebui să se facă la școlile de șoferi și să fie subiect de testare pentru cei care vor să obțină carnetul de șofer. Inițiativa îi aparține lui Tudor Ciuhodaru, care susține că astfel s-ar asigura un ajutor medical în primele minute sau chiar secunde după un accident rutier.

„Sunt în etapa de strângere de semnături, este un proiect pe care-l consider util și cred că va avea susținere. E un proiect fără culoare politică. Când vorbim despre viața oamenilor, despre ce se întâmplă în trafic, nu vorbim despre culori politice. Este exact pe sistemul de paramedic. Cursurile, programa, modul de organizare și desfășurare și toată procedura de absolvire vor fi făcute prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului de Interne”, a spus deputatul, citat de Ziarului de Iaşi.

Acesta mai precizat că sunt țări europene care au introdus acest lucru la școlile de șoferi.

„Există la ora actuală niște noțiuni foarte vagi despre prim ajutor, trusă și alte chestii, înainte de examenul pentru permis. E un lucru care poate să facă diferența dintre viață și moarte, mai ales că 80% dintre accidentele cu victime au loc în afara localităților, unde timpii de intervenție sunt cum sunt, unde nu este nimeni care să intervină, unde ar trebui să știe fiecare ce să facă”, a conchis Ciuhodaru.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA