spot_img
AcasăActualitateSocialTÂRG INTERNAŢIONAL - Maramureşul, la "Săptămâna Verde" în Berlin

TÂRG INTERNAŢIONAL – Maramureşul, la „Săptămâna Verde” în Berlin

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 19-29 ianuarie, la Berlin – Germania, se desfăşoară o grandioasă manifestare internaţională. Este vorba de cel mai mare târg anual agricol – Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură “Săptămâna Verde” – (“Grune Woche”). Este o manifestare unică prin tradiţia sa, prin amploare şi durată, prima ediţie având loc în anul 1926, în acest an manifestarea ajungând la ediţia cu numărul 77. Expoziţia este considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa, fiind a şaptea participare consecutivă a României. În acest an participă aproximativ 60 de ţări, cu peste 1.800 de firme, România fiind co-partener al târgului.
La Săptâmâna Verde, Maramureşul va fi prezent cu 15 standuri: 10 producători tradiţionali care fac parte din Asociaţia Producătorilor Tradiţionali din Maramureş, cu preparate din carne, lactate, fructe proaspete şi uscate, miere, pălincă; 4 meşteri populari (Dan Leş – olărit, Nicolae Şerban – artizanat lemn, Maria Zapca – cergi, costume populare, Maria Monica Orzac – covoare vegetale, zgărdane). Un stand va fi rezervat Serviciului MM InfoTurism din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş.
La ceremonia de deschidere a evenimentului va fi prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, alături de alţi oficiali din România, membri ai Guvernului, Parlamentului, precum şi reprezentanţi ai mediului privat. Domnia sa consideră extrem de importantă participarea Maramureşului la un astfel de eveniment de excepţie.
“Este de o importanţă majoră participarea Maramureşului la această prestigioasă manifestare. Producătorii tradiţionali maramureşeni au oportunitatea de a-şi promova produsele şi potenţialul agricol, se pot dezvolta relaţii comerciale importante de durată, în urma cărora produsele cu marca Maramureş pot ajunge mai uşor pe piaţa europeană. La rândul lor, meşterii populari au posibilitatea de a arăta frumuseţea şi autenticitatea judeţului nostru prin obiectele artizanale şi vestimentare realizate, având oportunitatea încheierii unor contracte de colaborare importante prin care să se asigure o piaţă de desfacere pe plan internaţional. Potenţialul turistic al minunatelor zone din judeţul nostru va fi, de asemenea, promovat prin MM InfoTurism. Aşadar, este un prilej extraordinar de a arăta frumuseţile Maramureşul şi cu această ocazie, în cadrul unui târg de o asemenea anvergură”, a subliniat Mircea Man.

Sursa: Cabinetul de presă al CJ Maramureş

foto: puterea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA