AcasăEvenimentEVENIMENT - Târg de Sânzâiene la Baia Mare în acest final de...

EVENIMENT – Târg de Sânzâiene la Baia Mare în acest final de săptămână

DISTRIBUIȚI

Baia Mare va fi in acest final de saptamana locul unde isi vor da intalnire mesterii traditionali, alaturi de producatorii traditionali din intreg judetul Maramures in cadrul primei editii a evenimentului Targ de Sanzaiene. Evenimentul este organizat de catre Asociatia Produs de Maramures  si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni si va avea loc in perioada 19-21 iunie. Vor f spectacole de muzica populara cu Ansamblul Traditii Maramuresene, sambata si duminica cu incepere de la ora 16:00.

Agneta Stauder, presedintele Asociatiei a declarat ca la acest eveniment vor participa circa 35 de mesteri populari si vreo 15 producatori traditionali. Invitati vor fi cei de la Asociatia Mesterilor Populari Clujeni, care vor avea 25 de standuri. Zonele reprezentate vor fi cele din Transilvania.

Cei interesati vor putea achizitiona produse din lapte, carne, prajituri, ciocolata de casa. Pentru ca mai apoi producatorii din Maramures sa faca deplasarea la Cluj pentru a duce clujenilor o parte din produsele care au facut Maramuresul faimos. Cei care vor ajunge in Piata Millenium din Baia Mare vor putea admira costume populare romanesti din Campia Transilvaniei, icoane pictate pe lemn si piatra, podoabe din lemn, sticla, margele, lumanari lucrate artizanal, demonstratii de olarit si tesut, dar si preparate culinare romanesti.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA