spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICFOTOART 2015 - Tabăra internațională de creație în Valea Ruscovei

FOTOART 2015 – Tabăra internațională de creație în Valea Ruscovei

DISTRIBUIȚI

Fundația Uniunea Huțulilor din România, cu sediul in localitatea Repedea, judetul Maramures,  in parteneriat cu Căminul Cultural Repedea și Facultatea de Etnologie din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare a inceput derularea activitatilor din cadrul proiectului ,,Tabăra internațională de creașie FotoArt- 2015”.

Scopul proiectului: promovarea valorilor etnografice , istorice şi turistice din zona Valea Ruscovei, localitatile Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte, Valea Viseului din Romania si microregiunea Rakhiv, din Ucraina, toate componente ale Maramuresului Istoric.

Se doreste ca aceasta activitate sa aiba si un rol educativ, tinerii carora le place pictura, fotografii tineri amatori vor avera ocazia  sa invete tainele fotografiei de la profesionisti.

Obiectivele proiectului: Organizarea unei tabere de pictura si fotografie în comuna Repedea, într-o perioadă de 6 luni;   Realizarea unor lucrari pe panza in ulei si pe sticla;  Organizarea de expozitii in Romania si Ucraina pentru Promovarea creaţiilor realizate in tabara; Realizarea unui catalog cu picturile realizate si tiparirea unui album fotografic format A4; Realizarea unei arhive electronice cu creatiile realizate .

Activităţile proiectului:

Mediatizarea proiectului;  Identificarea fotografilor participanţi;  Pregătirea taberei de creatie;   Organizarea taberei de creatie; Realizarea unui vernisaj; Promovarea taberei de creatie;  Raportarea finală.

Descrierea activităţii: 

Locatia taberei este comuna Repedea, judetul Maramures

Vor participa  8 artisti profesionişti  din România, Ucraina, pe o perioada de sase zile, respectiv   6-11 august 2015.

In aceasta perioada artisstii vor suprinde momente din viaţa localnicilor, obiectivele turistice  frumuseţile naturii din zona Valea Ruscovei , localitatile Repedea,Ruscova,Poienile de sub Munte,Valea Viseului din Romania si microregiunea Rakhiv, localitatile Biserica Alba,Dilove,Rakhiv,Bogdan,Iasinea din Ucraina.

   Organizatorul, respectiv Fundatia Uniunea Hutulilor din Romania, asigura participantilor pe toata perioada desfasurarii activitatilor din cadrul taberei, masa,  cazare si materialele necesare (panza, vopsele), urmand ca dupa terminarea taberei, fiecare participant va dona doua lucrari organizatorului, lucrari care vor intra in patrimoniul fundatiei pentru promovare si organizarea de expozitii.

Potentialii participanti,  sunt rugati sa trimita o cerere de participare la tabara   pe adresa de mail: [email protected] . Cererea trebuie sa fie insotita de  fotografii cu lucarile lor (min. 4), si sa fie postate pe pagina organizatiei,  https://www.facebook.com/groups/presedinteuniuneahutulilor/, pana la data de 25.07.2015, orele 22,00.

Informații furnizate de presedintele Vasile Popovici.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA