spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICSute de pietre de mina fara documente legale, depistate la iesirea din...

Sute de pietre de mina fara documente legale, depistate la iesirea din tara asupra unui maramuresean (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Politistii de frontiera satmareni au depistat 249 pietre de mina pe care un baimarean intentiona sa le transporte in Austria, fara a detine documentele legale pentru scoaterea lor din tara.
Luni, 21 iunie a.c., in jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara, la volanul unui autovehicul marca Ford Tranzit, Laszlo V., in varsta de 42 ani, din judetul Maramures.
Cu ocazia formalitatilor pentru iesirea din Romania, politistii de frontiera au descoperit in autovehicul 20 de lazi din plastic in care se aflau 249 pietre de mina de diferite compozitii, forme si dimensiuni.
Barbatul a declarat ca a cumparat obiectele de la o societate comerciala din Baia Mare si urma sa le transporte pana in Austria, unde ar fi dorit sa participe la o expozitie, insa nu detinea toate documentele legale in acest sens.
Astfel, avand in vedere ca obiectele ar putea face parte din Patrimoniul National, soferul trebuia sa prezinte, conform legii, documente pentru scoaterea lor din tara (certificat de export temporar sau definitiv, certificat din care sa reiasa faptul ca pietrele nu fac parte din Patrimoniul National Cultural Mobil dar si acord de mediu pentru exportul florilor de mina eliberat de Ministerul Mediului si Schimbarii Climatice), acte pe care barbatul nu le detinea.
Ca urmare a celor constatate, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru tentativa la infractiunea de efectuare de operatiuni de export ilegal, iar cele 249 pietre de mina au fost ridicate in vederea stabilirii, de catre un expert autorizat, a valorii si apartenentei la Patrimoniul National Cultural Mobil.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA