AcasăAdministrațieSUSȚINEREA ANTREPRENORIATULUI SUSTENABIL - Finanțare de 40.000 euro pentru fiecare tânăr anteprenor

SUSȚINEREA ANTREPRENORIATULUI SUSTENABIL – Finanțare de 40.000 euro pentru fiecare tânăr anteprenor

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUSȚINEREA ANTREPRENORIATULUI SUSTENABIL A fost demarat proiectul coordonat de Municipiul Baia Mare al cărui obiectiv general este susținerea antreprenoriatului sustenabil și crearea de locuri de muncă durabile prin intreprinderi cu profil non-agricol, în zona urbana din regiunea de Nord Vest a României, în principal în municipiul Baia Mare.

 

Prin această linie de finanțare cei interesați să demareze o afacere vor putea primi o finanțare nerambursabilă de 40.000 euro/ plan de afaceri. În cadrul proiectului vor fi finanțate un număr de 66 de afaceri în Regiunea de Nord Vest (cu precădere în județul Maramureș/ Municipiul Baia Mare). Cheltuielile aferente înființării și funcționării afacerilor înființate intră sub incidența ajutorului de minimis. Acordarea acestei finanțări se va realiza în baza unui contract de subvenție.

„Le doresc succes tuturor celor implicați în acest proiect. Îmi doresc foarte multă transparență și o comunicare sinceră cu beneficiarii proiectului, cu tinerii în special, dar și cu mediul de afaceri de la care putem să preluăm idei și cu părți din comunitate structurate pe asociații și fundații civice. Îi încurajez pe cei din acest proiect să fie serioși și sinceri”, arată primarul Cătălin Cherecheș într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Persoanele interesate să obțină finanțarea, trebuie să parcurgă 3 etape cadru, respectiv: Etapa I – Formare antreprenorială (Dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de minim 360 de persoane care intenționează să-și creeze o afacere non agricolă în mediul urban din Regiunea Nord-Vest. Persoanele interesate de demararea unei afaceri vor participa la un program de formare antreprenorială, ce va avea atât o componentă teoretică, cât și o componentă practică); Etapa a II-a – Implementarea planurilor de afaceri finanțate din Fondul Social European (Sprijinirea înființării și demararii activității pentru 66 de noi întreprinderi cu profil nonagricol localizate în mediul urban din Regiune); Etapa a III-a – Program de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate (În această etapă întreprinderile înființate vor fi monitorizate (6 luni). Întreprinderile care au beneficiat de finanțare au obligația menținerii activității, de asigurare a sustenabilitații ideii de afacere asumate, a atingerii rezultatelor asumate prin proiect și a menținerii locurilor de muncă create).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA