AcasăLifestyleMondenSUSŢINERE FINANCIARĂ - Mark Zuckerberg, Stephen Hawking şi Yuri Milner contribuie la...

SUSŢINERE FINANCIARĂ – Mark Zuckerberg, Stephen Hawking şi Yuri Milner contribuie la căutarea extratereştrilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUSŢINERE FINANCIARĂ Trei dintre cei mai bogați și mai inteligenți oameni din lume speră să fie primii care să găsească viață extraterestră.

SUSŢINERE FINANCIARĂ Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking au dezvăluit că vor asculta semnalele de la Terra 2.0, informează vineri Mail Online.

Numită oficial Proxima b, planeta telurică supranumită Terra 2.0 se crede că deține condițiile prielnice pentru viață. Aceasta se află la doar patru ani lumină de Pământ.

Trioul s-a angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambițios intitulat „Breakthrough Listen”.

Acesta va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul.

„(Vestea-n.r.) a venit la numai câteva luni după ce Stephen Hawking și cu mine, împreună cu suportul lui Mark Zuckerberg, am pornit proiectul „Breakthrough Starshot” pentru lansarea unei mici nave spațiale către Centauri, în decursul unei generații”, a declarat Milner în exclusivitate pentru Mail Online.

„La acea vreme, am sperat să existe o planetă în sistemul Centauri, dar nu știam (despre descoperirea planetei — n.r.).Acum avem o țintă precisă”, a mai spus acesta.
Spre deosebire de miile de exoplanete descoperite până acum, Proxima b este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de știință.
Deși patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generații de nave spațiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

La începutul lunii viitoare, echipa „Breakthrough Listen” va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal.

Pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia. Cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969, mai arată sursa citată.
sursa info
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA