Acasăoameni noiSUSŢINÂND CĂ ARE PROBLEME DE SĂNĂTATE - Adrian Severin cere liberare condiţionată

SUSŢINÂND CĂ ARE PROBLEME DE SĂNĂTATE – Adrian Severin cere liberare condiţionată

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupţie, a cerut, luni, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, să fie liberat condiţionat.

El subliniază că a executat pedeapsa cu demnitate şi nu a cerut zile câştig, deşi a scris numeroase lucrări ştiinţifice.

Unul dintre motivele invocate de fostul europarlamentar pentru eliberare este starea de sănătate, susţinând că are probleme medicale.

Întrebat de judecător ce ar face dacă va fi eliberat, Severin a spus că şi-ar vizita medicul, scrie Mediafax.

„Al doilea lucru va fi să iau legătura cu colegii de facultate, să îmi reiau activitatea didactică. Personal, nu intenţionez să storc lacrimi şi să cer clemenţă în virtutea unei sănătăţi afectate.

Ce trebuie reţinut este ocazia de a arăta că justiţia română nu reinstaurează de facto pedeapsa cu moartea.

La Rahova şi numai acolo se moare pe capete, în această lună au murit doi deţinuţi.

Urmează să judecaţi pe baza faptelor, pe baza dovezilor. Sunt aici petent, dar în realitate vin pe urma propunerii comisiei de eliberare care ştie ce s-a întâmplat în ultimul an.

Am încercat să execut pedeapsa cu demnitatea necesară. Am muncit în perioada asta – nu cu zile câştig, am scris lucrări fără să pretind zile.

Am cerut să rămân în regim închis tocmai pentru a duce la bun sfârşit toate programele în care eram implicat, unul să îi învăţ româna pe deţinuţii străini.

Cred că această pedeapsa şi-a atins obiectivele, indiferent care au fost ele”, a spus Adrian Severin în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei.

Apărătorul lui Severin a spus, în sala de judecată, că fostul europarlamentar a avut o fructuoasă activitate intelectuală în detenţie.

 

Continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA