spot_img
AcasăActualitateSocialSUSPICIUNI DE MALPRAXIS - Două femei acuză același medic de moartea copiilor...

SUSPICIUNI DE MALPRAXIS – Două femei acuză același medic de moartea copiilor lor

DISTRIBUIȚI

SUSPICIUNI DE MALPRAXIS Două femei din comuna gălățeană Umbrărești acuza același medic ginecolog, care lucrează la maternitatea Spitalului din Tecuci, ca este vinovat de moartea pruncilor lor. Ambii copii au murit la naștere.

SUSPICIUNI DE MALPRAXIS Gravidă în șapte luni, Marcela Căulia, în vârstă de 24 de ani, a venit cu apa ruptă și hemoragie, însă, în loc să fie operată de urgență sau trimisă la una dintre maternitățile din Galați, i s-a spus să doarmă până dimineața când va veni la spital medicul ei curant.

Femeia a explicat că medicul ginecolog Assad Mohamed, șeful maternității spitalului din Tecuci i-a urmărit sarcina. ”Am mers la cabinetul lui privat. Am făcut anemie,  dar domnul doctor Assad a spus ca fătul este bine, că nu sunt probleme. Eram însărcinată în șapte luni pe 25 iulie seara când mi s-a rupt apa. Aveam și hemoragie. M-am dus la maternitate la Tecuci. Doctorul Assad nu era la spital. Doctorița care era de gardă m-a curățat şi l-a sunat pe doctorul Assad. El i-ar fi spus sa mă lase până dimineaț,a că vede mai bine şi mă odihnesc şi eu. Doctorița  de garda m-a trimis sa mă culc, să fiu odihnită dimineața. Dimineața a venit dr. Assad, dar nu m-a operat imediat. Nici nu m-a băgat în seama. Pe la prânz, după ce a văzut ca nu pot naște natural, mi-a făcut cezariană”, a povestit femeia.

A aflat de malformații la necropsie

Marcela Căulia susține că medicul i-a dat asigurări toată sarcină că fătul este perfect sănătos, numai că necropsia a arătat că o malformație ar fi apărul încă din primul trimestru.

”Nu am auzit copilul țipând la naștere, dar nu mi-a spus că e mort. Au spus ca l-a trimis cu SMURD la Galați.  Spunea că s-a născut cu malformații, asta deși cât mi-a urmărit sarcina tot el a spus că nu am probleme. Mi-a spus că am făcut eu efort și de aceea au apărut probleme. De la Medicină Legala din Galați ne-am spus când am scos copilul de la morgă că malformația  a apărut în luna a treia, a patra. Dar noua nu ni s-a spus nimic. Eu cred ca dacă mă operau în aceea seară și nu după 12 ore copilul trăia.  Măcar să îl fi botezat. Îl mai consider vinovat că în tot timpul în care mi-a urmărit sarcina la el nu mi-a spus că e ceva în regulă. Am făcut plângere la poliție și la spital”, a spus Marcela Căulia.

”Nu m-au spus ca a murit copilul. Tot întrebăm și au spus că e trimis la Galați.  De la paznic am aflat că e la morgă. Mai apoi ne-au confirmat și asistentele. De ce nu ne-au spus din timp că are copilul probleme? De ce nu mi-au operat soția și au lăsat-o 12 ore să se chinuie. Dacă murea şi ea?”,spunea și Sandu Căulia, soțul Marcelei Căulia.

Omul are şi o înregiostrare video urcată pe internet, făcută de rude, în care imediat după ce oamenii află de la paznic de deces confruntă asistentele care le răspund iniţial în zeflemea, iar apoi iese scandal.

continuarea aici

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA