AcasăActualitateSURPRIZA DE LA POMPĂ - De azi accizele la carburanți sunt mai...

SURPRIZA DE LA POMPĂ – De azi accizele la carburanți sunt mai mari

DISTRIBUIȚI

SURPRIZA DE LA POMPĂ  Vineri, 15 septembrie, intră în vigoare prima tranșă de majorare a accizelor la carburanți, în cuantum de 0,16 lei pe litru, urmând ca în două săptămâni să mai crească cu încă 0,16 lei.

După amenințările voalate sau directe ale premierului Tudose legate de eventualele scumpiri ale benzinei și motorină la pompă, companiile petroliere au majorat treptat prețurile, chiar înainte de ziua Z.

Guvernul a decis săptămânile trecute introducerea în doua trepte a unei supra-accize pe carburanți, iar imediat după prețurile carburanților au început să crească, motivul invocat fiind creșterea prețurilor la țiței, pe fondul uraganului din Texas, scrie Realitatea.

Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut cu până la 10 bani pe litru. Este de așteptat ca șoferii să vadă la pompă  prețuri de peste 5 lei cât de curând după introducerea primului prag la supra-acciză.

Premierul Mihai Tudose a oferit, miercuri, un răspuns surprinzător jurnaliştilor care l-au rugat să comenteze faptul că preţul carburanţilor la pompă a început să crească după anunţul de creştere a accizei.

Despre scumpirile deja înregistrate la staţiile de benzină, chiar înainte de aplicarea noilor accize, premierul Mihai Tudose a spus :”E problema lor, nu?”. Ziariştii au replicat, spunând că „e şi problema noastră”.

Premierul a continuat cu explicaţiile: „Dacă ei continuă, vedem ss noi cum putem să reglăm situaţia. Preţul nu poate doar să scadă. În mod cert nu e influenţă accizei fiindcă nu a intrat încă în vigoare…

O să avem o discuţie săptămâna viitoare să vedem exact care a fost influenţă. Dacă barilul a crescut e o discuţie, dacă au avut alte cheltuieli e o altă discuţie, dacă au crescut artificial nu mai avem nici o discuţie”.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA