AcasăMARAMURESUL ISTORICSURPRISE! – Casele din Breb ale prințului Charles…. nu sunt ale lui

SURPRISE! – Casele din Breb ale prințului Charles…. nu sunt ale lui

spot_img

DISTRIBUIȚI

Două case din localitatea maramureşeană Breb au fost ani de zile cap de afiş la promovarea turistică făcută de judeţ. Localitatea îşi făcuse chiar un titlu de glorie din faptul că Alteța Sa Regală Prințul de Wales deţine două case tradiţionale şi nu puţini erau turiştii care băteau cale lungă să vadă „minunea”.
Adevărul despre cele două imobile care între timp au căzut în paragină a ieşit abia acum la iveală. O fostă angajată a biroului de turism din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, InfoTurism Maramureş, spune adevărul despre cele două care care se presupune că sunt ale suveranului britanic.

„Prințul Charles, Charles, cum îi spun localnicii din Breb, Alteța Sa Regală, Prințul de Wales, cum i se spune în mod oficial nu deține și nu a deținut case in satul Breb sau in vreun alt sat al Maramureșului. Informația circulă în mod eronat de mai bine de 10 ani. Fundația Mihai Eminescu Trust a adus din satele Ferești si Berbești în Breb și a restaurat în aceeași curte două case de lemn. Fundația se afla la vremea aceea (începând din anul 2000) sub patronatul Prinului Charles, insa proprietățile nu au fost niciodată ale moștenitorului coroanei britanice, ci ale Fundatiei amintite”, spune Rada Pavel citată de stejarmasiv.ro.

Mai mult, fosta angajată a forului judeţean care a reprezentat Maramureşul la zeci de târguri de promovare spune că Prinţul Charles nici măcar nu mai patronează fundaţia care a achiziţionat cele două case şi că a fost în Breb doar câteva ore.

„În 2004, Prințul Charles a vizitat Maramuresul si a zăbovit cateva ceasuri si in Breb (luand pranzul într-una din aceste case). Pe aceeasi uliță, peste drum de casele MET, se mai gaseste o casa veche de lemn, care aparține lui William Blacker, englezul care a trait in Breb, a scris Along the enchanted way: a Romanian story si prin contribuția caruia, de altfel, Mihai Eminescu Trust și Prince Charles of Wales au ajuns in Maramureș. Una dintre casele fundației a fost parțial amenajată și în interior, deține piese de mobilier și de arta populară, poate fi vizitată (numărul persoanei de contact este afișat pe ușa de la intrare). Din vara trecută, cele două case au poartă nouă, realizată de meșteri locali. Din 2004, Prințul Charles nu a mai vizitat Maramureșul iar în 2014, s-a retras din rolul de patron al Mihai Eminescu Trust”, a mai spus Rada Pavel.

Potrivit presei naţionale, Prinţul Charles ar deţine cel puţin 10 proprietăţi în Transilvania printre care se numără şi casele din Breb. (Sursa foto: somewheredifferent.com)

Sursa: voceatransilvaniei.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA