AcasăEvenimentSportSUPERLIGA DE RUGBY - CSM Știința Baia Mare, victorie în duelul cu...

SUPERLIGA DE RUGBY – CSM Știința Baia Mare, victorie în duelul cu CSM București

DISTRIBUIȚI

SUPERLIGA DE RUGBY Pentru a mai putea spera la o posibilă semifinală pe propriul teren, vicecampioana României se vedea nevoită să abordeze la victorie duelul cu CSM București, meciul fiind o reeditare a ultimei finale de Cupa României, câștigată în premieră de bucureșteni cu scorul de 27-26.

După momentele de tatonare devenite deja tradiție, băieții noștri reușesc un joc de atac cu o superioritate a grămezii ce se va demonstra în final a fi hotărâtoare în economia partidei.

Pe faza de apărare, jocul băimărenilor este la fel de inteligent, bazat pe o agresivitate dusă în limitele sportivității coroborată cu o dublare a posturilor și o aglomerare bine gândită a propriului 22.

La fel de bine intrat în joc este și uvertura fijiană, Taniela Maravunawasawasa autorul celor 13 puncte reușite de oaspeți, în timp ce liderul marcatorilor SuperLigii, mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu a fost autorul celor șapte puncte reușite de tigrii.

Eliminarea temporară a sud-africanului Dumani Siphosethu Mtya (sancționat pentru un placaj fără balon), consemnată în minutul 73 face ca finalul de meci să fie unul apoteotic.

CSM își masează adversarul în interiorul suprafeței de 22 însă nu reușește să culce balonul în terenul de țintă advers deși la două dintre faze centralul constănțean Robert Diaconescu a fost nevoit să apeleze la proba video.

În final CSM Știința Baia Mare se impune la o diferență de șase puncte, scor 13-7, reducând la două puncte diferența față de ocupanta locului doi.

În ultimele trei etape, zimbrii vor juca acasă cu CSA Steaua București și în deplasare cu Dinamo, având asigurată victoria la masa verde cu Politehnica Iași.

 

Arbitri: Robert Andrei Diaconescu (Constanța), Emanuel Gorodea (Iași), Viorel Nicolae Bujoreanu (Mangalia)

Observator: Clement Nemesniciuc (Iași)

Arbitrul nr 4: Dragoș Preda (București)

Arbitru video: Cristian Răduță (Brașov)

Comisar citare: Constantin Bonea (București)

CSM București: 15.Josh Rowland, 14.Cosmin Iliuță, 13.Jason Tomane, 12.Moa Mua Maliepo, 11.Cătălin Prunaru, 10.Daniel Cornelius Faasen, 9.Tudorel Bratu, 1.Alexandru Savin, 2.Alexandru Oancea, 3.Vasile Bălan, 4.Johannes Van Heerden, 5.Davit Gigauri, 6.Riley Winter, 7.Adrian Ion-cpt, 8.Stelian Burcea

Rezerve: 16.Cristian Ionescu, 17.Paul Petucher, 18.Marius Zelco Pocriș, 19.Mario Arvinte, 20.Kamil Sobota, 21.Marian Ispir, 22.Valentin Calafeteanu, 23.Darren Baron

Antrenori: Eugen Apjok, Lasha Tavartkiladze

CSM Știința Baia Mare: 15.Taniela Maravunawasawasa, 14.Jone Marawa Nasalo, 13.MichaelDoneghan, 12.Sione Fakaosilea, 11.Taliauli Sikuea, 10.George Oprea, 9.Alexandru Țiglă, 1.Silviu Suciu, 2.Florin Bârdașu, 3.Paul Rusu, 4.Florian Roșu, 5.Marius Dănilă, 6.Cristian Chirică, 7Mihai Dico, 8.Răzvan Ailenei-cpt

Rezerve: 16.Iuri Natriashvili, 17.Constantin Mardare Pristaviță, 18.Waisea Nailago, 19.Feofaaki Holoia, 20.Bidzina Shamkaradze, 21.Mihai Lămboiu, 22.Adrian Apostol, 23.Dumani Siphosethu Mtya

Antrenori: George Sava, Vasile Lucaci, Paul Rusu

 

Alin Boțioc / rugbybaiamare.ro

foto: CSM București Rugby / facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA