AcasăNews AlertSUPERLATIVE – Valentina Ardean Elisei, sportiva anului 2015 la HCM Baia Mare

SUPERLATIVE – Valentina Ardean Elisei, sportiva anului 2015 la HCM Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

HCM Baia Mare și-a desemnat cele mai bune sportive în 2015. Valentina Ardean Elisei, cea mai bună extremă stânga din lume, ocupă locul 1 în topul HCM-ului. Podiumul este completat de Lois Abbingh, vicecampioană mondială cu Olanda, și de Paula Ungureanu – cel mai eficient portar al Mondialului la aruncările de la 7 metri.

Cele trei handbaliste au fost desemnate, de altfel, și cele mai bune sportive ale Maramureșului în 2015 în clasamentul realizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

Valentina Ardean Elisei a fost desemnată sportiva anului 2015 la HCM Baia Mare. “Alice” este cea mai bună extremă stânga din lume, făcând parte din echipa ideală a Campionatului Mondial, turneu final la care a câștigat cu echipa României medaliile de bronz. În palmaresul ei mai figurează în acest an titlul de vicecampioană națională, locul 1 în Cupa și Supercupa României – distincții cucerite cu HCM Baia Mare. Valentina Ardean Elisei a îndeplinit rolul de căpitan al naționalei “tricolore” la Mondial și este căpitanul băimărencelor.

Valentina-287x315Locul 2 în topul HCM Baia Mare pentru 2015 este ocupat de Lois Abbingh, vicecampioană mondială cu Olanda. Lois este vicecampioană națională cu HCM, echipă cu care a câștigat Cupa și Supercupa României. De asemenea, este golghetera HCM-ului în acest sezon, cu 89 de goluri înscrise în cele 21 de meciuri oficiale în care a jucat pentru Baia Mare.

Lois-287x315Paula Ungureanu ocupă locul 3 în ierarhia HCM-ului. În 2015 Paula a câștigat medalia mondială de bronz cu România, locul 2 în Liga Națională cu HCM, cu gruparea băimăreană cucerind Cupa și Supercupa României. A fost cel mai bun portar al Campionatului Mondial la capitolul aruncări de la 7m parate, reușind o eficacitate de 37% la acest capitol, cu 11 intervenții (din 30 de aruncări de la 7m).

Paula-287x315Pe locul 4 se află Allison Pineau, cea care este golghetera actualului sezon de EHF Champions League cu cele 45 de goluri înscrise pentru HCM Baia Mare. De asemenea, Allison a fost principala marcatoare a Franței la recent încheiatul Campionat Mondial, cu ale ei 39 de reușite. Allison a ocupat cu naționala țării sale locul 7 la turneul final mondial. Cu HCM Baia Mare, franțuzoaica și-a trecut deocamdată în palmares Supercupa României.

Allison-287x315Adriana Nechita ocupă locul 5 în clasamentul anului 2015 la HCM Baia Mare. Un an în care Ada a cucerit cu naționala “tricoloră” bronzul mondial, iar cu HCM a devenit vicecampioană națională și a câștigat Cupa și Supercupa României. Este a doua marcatoare a HCM-ului în acest sezon, cu 86 de reușite, și contabilizează cele mai multe minute jucate pentru echipa din Baia Mare în actualul an competițional. Ada a evoluat în toate cele 22 de meciuri oficiale disputate de HCM, adunând 821 de minute pe teren.

Adriana-287x315

Sursa text și foto: hcmbaiamare.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA