AcasăEvenimentSportSUPERCUPA ROMÂNIEI – Astăzi, Minaur și HCM Baia Mare deschid balul oficial...

SUPERCUPA ROMÂNIEI – Astăzi, Minaur și HCM Baia Mare deschid balul oficial în handbalul românesc

DISTRIBUIȚI

Minaur Baia Mare şi Energia Târgu-Jiu deschid balul în handbalul masculin din România, cu meciul care va decide câştigătoarea Supercupei României. Partida va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 3, miercuri, de la ora 17:00.

Cele două echipe au formule schimbate față de precedentul duel decisiv, cel din finala Cupei, în care s-au impus maramureșenii. Unul dintre jucătorii ajunși în această vară la Energia este Claudiu Dediu, venit de la Potaissa Turda.

„Ar fi ceva deosebit, vă dați seama, acum să vedem dacă o să și reușim. Suntem două echipe noi, practic, și cred că amândouă ne dorim practic acest prim trofeu pus în joc în actualul sezon.”, a spus Claudiu Dediu.

„Va fi un meci echilibrat și eu zic că, deși Minaur pleacă cu 60% avantaj, meciul se va disputa pe teren.”, a spus și Florin Acatrinei, colegul lui Dediu de la Energia Tg. Jiu.

„Sperăm ca la Supercupă să iasă un meci bun. Vom fi motivați și vrem să câștigăm. E un trofeu pus în joc și nu vrem să pierdem.”, a declarat și Daniel Bera, de la Minaur Baia Mare.

Niciuna dintre cele două echipe nu are în palmares Supercupa României. Mai mult, pentru Energia, un succes ar echivala cu primul trofeu intern din istoria clubului.

Dornice de revanșă

Reîncepe lupta pentru supremaţie şi în handbalul feminin. Cele mai bune echipe din România, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, dau prima bătălie în Supercupa României miercuri, de la ora 20:00.

Duelul galactic din handbalul feminin românesc se reia chiar din primul meci al sezonului. Maramureșencele au cucerit Cupa chiar în fața lui CSM, în timp ce echipa lui Mette Klit și-a luat revanșa cu 2-0 la general în finala Ligii Naționale.

„Sper din suflet să reușim. Bineînțeles, pentru CSM este prima dată când joacă Supercupa și ne dorim să ajungă la noi acasă.”, a spus Iulia Curea, de la CSM București.

„Ne dorim foarte mult acest trofeu și sperăm să dăm totul pe teren să putem să îl obținem.”, a spus și Aurelia Brădeanu, una dintre noile achiziții ale bucureștencelor.

„Sperăm să ne ridicăm la nivelul acestei competiții și totuși este un joc prematur, înainte de campionat și sperăm să fie un joc atractiv pentru spectatori și pentru telespectatori.”, a declarat antrenorul lui HCM Baia Mare, Aurelian Roșca.

„Cred că va fi un meci tare, pentru că și CSM București și echipa noastră avem jucătoare bune.”, a spus și Iulia Dumanska, de la gruparea băimăreană.

Partida dintre CSM București și HCM Baia Mare va fi arbitrată de cel mai bun cuplu feminin din țară, Anamaria Stoia și Diana Carmen Florescu.

Meciul va fi transmis ÎN DIRECT de Digi Sport 3, miercuri, de la ora 20:00.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA