spot_img
AcasăLifestyleSuper eroii și poveștile lor. Drumul urmat de Marvel pentru a ajunge...

Super eroii și poveștile lor. Drumul urmat de Marvel pentru a ajunge un nume de referință în cinematografie

DISTRIBUIȚI

În ultima vreme, filmele cu supereroi de la Marvel au devenit dominante în industria lor și sunt cele care au redefinit genul acesta de cinematografie. Deși sunt producători care încă nu sunt de acord cu astfel de afirmație, publicul vine să contrazică orice idee negativă la adresa Marvel. Istoria Marvel a început în anul 1939, în momentul în care a apărut prima ediție a revistei Timely Comics, publicată fiind de Martin Goodman. Ulterior, această revistă a devenit cunoscută sub numele de Marvel Comics. Primul număr a fost publicat în 1939 iar personajul principal a fost Omul Torță. Acest personaj a acționat inițial singur și ulterior a fost inclus în echipa X-Men pentru că Marvel Comics a evoluat.

În prezent, personajele Marvel sunt iubite atât de copii cât și de adulți. În timp ce copiii adoră să se joace cu figurinele ce reprezintă personajele lor preferate, adulții și colecționarii caută figurine Marvel pentru a le colecta și pentru a le expune prin casă sau pe birou. JadFlamande este un loc potrivit din care pot fi cumpărate astfel de articole originale.

Marvel este părintele unuia dintre cele mai iubite personaje

În anul 1941 a apărut, tot de la Marvel, cu ajutorul primului editor al revistei Marvel Comics, Joe Simon, un personaj foarte îndrăgit al seriilor Marvel numit Captain America. Acesta a fost de altfel și primul succes al companiei și a determinat vânzări uriașe. De aici, a început practic povestea Marvel, în care fiecare designer și editor s-a străduit să ofere personaje cât mai atrăgătoare și cât mai complexe, inițial în reviste și ulterior în producții cinematografice și desene animate.

Ulterior, Republic Pictures a preluat drepturile de autor pentru Captain America, din dorința de a produce un film după benzile desenate, însă acest studio nu a reuși să producă episoade pentru această perioadă contractuală, astfel încât personajul s-a întors la Marvel.

În 1998 apare primul film inspirat de Marvel

Anul 1998 este un an important pentru companie, atunci când a apărut și primul film, numit Blade, care a fost inspirat de benzile desenate Blade, publicate de Marvel. Stephen Norrington a regizat acest film, punând actorul Wesley Snipes în rolul personajului principal. Încasările au fost neașteptat de mari pentru acest film și astfel a adus încredere companiei, dar și dorința de a mai produce alte filme.

2000 – anul în care X-men prinde viață

Anul 2000 este un alt an important în istoria Marvel, atunci când apare X-Men pe micile și marile ecrane. Compania a câștigat în urma acestui film în jur de 300 de milioane de dolari. Cu acest succes, Marvel a continuat să producă benzi desenate și a mers înainte în industria cinematografică. Practic succesul înregistrat de Blade și cel al seriei X-men a făcut ca Marvel să înțeleagă că personajele sale au ajuns la inima unui număr foarte mare de oameni, atât copii cât și adulți. Prin acest succes, Marvel a arătat că într-o perioadă în care cinematografia nu mai folosea idei originale, lumea își dorește personaje pe care să nu le mai fi văzut înainte.

2009 – un alt an important pentru Marvel

În 2009, Walt Disney Company cumpără un pachet de acțiuni majoritar la Marvel, cheltuind aproximativ 4 miliarde de dolari.  Ulterior, după acest eveniment au apărut mai multe filme inspirate de personajele Marvel și de cele mai importante benzi desenate ale acestei companii. Au apărut seriale, film și chiar albume muzicale, iar compania Marvel a avut trei francize care au adus creșteri considerabile. X-Men, Iron Man, Thor, Spider Man sunt doar câteva dintre cele mai iubite personaje Marvel.

Astfel, brandul este cel care a adus notorietate personajelor și, în mod atipic, nu personajele au făcut cunoscută compania, un aspect mai rar întâlnit în cinematografie. Pentru cei care se întreabă cât va mai sta compania în top, nu există un răspuns clar pentru că cei de la Marvel par să nu facă nicio greșeală. În cele din urmă, probabil că Marvel va fi detronat, pentru că producțiile devin tot mai scumpe și atunci când apar reacții negative în rândul publicului acestea generează pierderi costisitoare, acesta fiind și motivul pentru care compania Marvel investește periodic în cei mai buni oameni. Se pare că până la o primă greșeală care să detroneze Marvel, urmează să mai cunoaștem și alte personaje interesante sub numele acestei companii.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA