spot_img
AcasăAlteleEconomicSUNTEM SĂRACI - Doar un sfert dintre români reușesc să pună bani...

SUNTEM SĂRACI – Doar un sfert dintre români reușesc să pună bani deoparte

DISTRIBUIȚI

SUNTEM SĂRACI  Aproape 40% dintre români economisesc banii la saltea. Este vorba despre cei care locuiesc în mediul rural care nu au avut niciodată vreun contact cu o bancă.

SUNTEM SĂRACI  Suntem printre cei mai săraci din Europa. Un român cu un nivel mediu de trai a ajuns să pună deoparte în 2016 nici 50 de euro pe lună, scrie Observator.

 Un român din patru a reuşit anul trecut să economisească bani. Deşi trăim într-o lume a băncilor, 36 la sută dintre aceşti români chibzuiţi n-au pus banii în conturi, ci la saltea. 

Patru din zece românii nu au avut niciodată contact cu vreo instituţie bancară. Nu au depozite şi nici linii de credit, conform studiului realizat pe un eşantion 500 de persoane. În jur de 90% dintre români sunt încă analfabeţi financiar.

Câştigurile din depozite au ajuns să fie foarte mici şi asta îi descurajează pe potenţialii clienţi. La unele bănci, cine depozitează o mie de lei, din cauza comisioanelor, la final anului va scoate chiar şi mai puţin faţă de suma depusă.

Jumătate din cei chestionaţi consideră că nivelul lor de trai nu s-a îmbunătăţit deloc, în ultimul an. Dimpotrivă, cheltuielile au crescut, iar nivelul salarial a rămas acelaşi.

Cei care reuşesc să pună deoparte agonisesc foarte puţin. Suntem printre cei mai săraci europeni. Un român cu venituri medii a reuşit să strângă anul trecut 46 de euro pe lună, la fel ca acum doi ani.  Un locuitor al Austriei reuşeşte să pună deoparte 216 euro în fiecare lună, aproape cât câştigă un bugetar care are salariul minim, după plata taxelor.

sursa INFO

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA