AcasăEvenimentSportSUNTEM ÎN GRAFIC - România conduce Elveția după prima zi și e...

SUNTEM ÎN GRAFIC – România conduce Elveția după prima zi și e aproape de revenire în Grupa Mondială

DISTRIBUIȚI

SUNTEM ÎN GRAFIC România conduce cu scorul general de 2-0 în întâlnirea cu Elveţia, din cadrul barajului pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce Irina-Camelia Begu (locul 38 WTA) a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky (46 WTA), în cel de-al doilea meci de simplu disputat sâmbătă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Irina Begu (38 WTA), în faţa primei rachete a Elveţiei, Timea Bacsinzky (46 WTA), a avut un start nesigur şi era deja condusă cu 2-0 după ce a cedat pe serviciul ei în ghemul secund al primului set.

Susţinută de public, Irina a revenit şi a egalat la 2-2, după ce a reuşit de asemenea un break.

Pe serviciul propriu, Bacsinzky revine în avantaj, 3-2, pentru ultima oară în acest set.

Se merge apoi cap la cap până la 4-4, după care jucătoarea română apasă pe accelerator, face break, se duce la 5-4 şi apoi încheie primul set pe serviciul propriu cu 6-4.

Al doilea set a fost fără istoric, Bacsinzky a câştigat primul ghem, după care Irina Begu a făcut legea pe teren şi a câştigat ghem după ghem, încheind setul şi meciul cu 6-4, 6-1 după o oră şi 16 minute de joc. Jucătoarea elveţiană a părut totuşi că nu este în deplina plenitudine a capacităţilor sale în această întâlnire.

România conduce Elveţia cu 2-0 după prima zi a meciului din barajul de calificare în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce în partida de deschidere a acestei confruntări, Simona Halep, numărul unu mondial, s-a impus în trei seturi, 6-3, 1-6, 6-1, în faţa elveţiencei Viktorija Golubic (115 WTA).

Atmosferă de vis în polivalenta clujeană

Simona Halep, nr. 1 WTA, a explicat că emoţiile, o contractură musculară şi terenul lent au contribuit la un meci neaşteptat de dificil în compania elveţiencei Viktorija Golubic, pe care a învins-o cu 6-3, 1-6, 6-1 în prima partidă de simplu a meciului din Fed Cup de la Cluj Napoca, contând pentru barajul de calificare în Grupa Mondială.

”Chiar sunt bucuroasă că am reuşit să câştig acest meci, a fost foarte greu. De fiecare dată este greu la Fed Cup, dar astăzi a fost ceva deosebit, ceremonia a fost deosebită. Pur şi simplu abia respiram când a început meciul, am făcut şi o contractură la picior, în ghemul doi, din cauza stresului, dar nu a contat prea mult, iar acum o să mă recuperez ca să joc mai bine mâine.

Dorinţa de a juca până la capăt am avut-o dintotdeauna. Azi pur şi simplu nu a contat durerea, am vrut să câştig meciul şi m-am gândit că atât de mulţi oameni au venit să mă susţină şi nu se poate întâmpla nimic rău, trebuie să câştig.

Înainte de meci le-am spus băieţilor din echipă că e de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne, ceea ce înseamnă mult şi putem să ne dăm seama ce înseamnă să joci pentru ţara ta. Nu am mâncat nimic înainte de meci, au fost dureri de stomac, arsuri mai mult şi corpul este greu de controlat.

Adică sunt foarte contractată şi parcă nu mai pleacă nici mingea. A fost mai greu, dar asta face totul mai frumos”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă de după meci, care a precizat că va juca sigur şi în partida de simplu de duminică.

După 1-1 la seturi, Simona a început hotărâtă setul decisiv şi s-a distanţat rapid la 3-0, 4-1 şi a încheiat meciul cu 6-1 în decisiv: ”S-a schimbat că am jucat exact ce am jucat în primul set, de la 1-3, am început să dau mai rotund, să înalţ mingea mai mult, pentru că terenul este lent.

Nu mi-am dat seama la antrenament că este atât de lent, iar pe ea am simţit-o foarte relaxată şi parcă la un moment dat nu mai greşea. Juca parcă din puterea mea din lovitură.

După aceea am început să o mişc puţin mai mult şi să o pun cât se poate mai în spate să nu poată să direcţioneze atât de bine. A fost puţin ciudat pentru că reverul ei a fost, din punctul meu de vedere, mai bun astăzi, a dat mult mai drept şi pe lung de linie, dar nici dreapta nu a fost prea slabă, cum am auzit înainte de meci.

Eu cred că a jucat foarte bine şi este o jucătoare destul de bună şi poate face faţă la orice jucătoare”.

Simona a lăudat ambianţa din Sala Polivalentă din Cluj Napoca: ”Mereu a fost o atmosferă deosebită, dar azi a fost ceva în plus, poate coregrafia, faptul că şi-au dat interesul, au pus multă energie ca să arate căt de mult ne încurajează”.

Liderul mondial WTA a precizat că are o relaţie foarte bună cu căpitanul nejucător Florin Segărceanu, cu care colaborează pentru prima oară în Fed Cup: ”Este o experienţă foarte bună. Mereu am vorbit cu dumnealui de când este căpitan. Îmi place mult felul lui de a fi şi parcă ne dă aşa o linişte în teren. Este un om extraordinar şi are experienţă multă şi cred că asta ajută mult echipa”.

Duminică, conform programului iniţial, de la ora 12,00, Simona Halep o va întâlni pe Timea Bacsinzky în prima partidă de simplu, iar Irina Begu va juca cu Viktorija Golubic în a doua partidă de simplu.

La dublu, Simona Halep şi Irina Begu vor primi replica perechii Patty Schnyder/Jil Teichman. Căpitanul nejucător Florin Segărceanu poate opera însă modificări în echipa României, până cu o oră înainte de meci.

Dacă va învinge Elveţia, România va promova în Grupa Mondială a Fed Cup, de unde a retrogradat în aprilie 2016.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA