spot_img
AcasăAlteleEconomicSUNT SAU NU MOTIVATE SCUMPIRILE? - ANPC va demara controale pe segmentul...

SUNT SAU NU MOTIVATE SCUMPIRILE? – ANPC va demara controale pe segmentul promoțiilor 

DISTRIBUIȚI

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor analiza, în perioada următoare, promoțiile comercianților pentru a vedea dacă scumpirile de la raft sunt sau nu motivate, a declarat, miercuri, președintele instituției, Bogdan Marcel Pandelică, relatează Agerpres.

„În privința prețurilor, așteptăm poziția Consiliului Concurenței în raportul pe care îl vor întocmi. ANPC poate avea o poziție pe culoarul său de atribuții și competențe dacă a existat sau există o scumpire fără motivație pe promoțiile făcute în perioada următoare. Aici poate să fie o practică înșelătoare la adresa consumatorilor pentru că, practic, îl direcționează și influențează intenția de cumpărare. Vom urmări, așadar, în perioada următoare toate aceste promoții. Amenzile în aceste cazuri pot ajunge până la 100.000 de lei”, a spus Pandelică.

În ceea ce privește subiectul dublului standard la alimente, oficialul ANPC a precizat că, în decembrie, va avea loc o discuție la nivel înalt cu oficiali ai Uniunii Europene.
„Problema dublului standard la alimente este un subiect care va fi luat în discuție la high level, la nivelul Uniunii Europene, în data de 6 decembrie. Acolo vor fi participanți și din România la fiecare nivel înalt al autorităților și vom vedea care sunt pașii în perioada următoare pe care legislația europeană îi va face. Au fost o serie de întâlniri pe acest subiect, s-au extras câteva concluzii, iar una dintre acestea este armonizarea tipului de evaluare și control la nivelul laboratoarelor pentru a avea aceeași metodă de evaluare a probelor. Un alt pas este posibila modificare a legislației privind produsele și producătorii care vin cu astfel de produse în țările din Uniunea Europeană, dar și în cele din centrul și estul Uniunii Europene. Ar exista o modalitate prin care să nu mai existe această posibilitate de modificare a rețetei și gustului”, a subliniat șeful ANPC.

Sursă info și continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA