Acasăoameni noi„SUNT NIȘTE BOMBE” – Mai mult de jumătate dintre farmaciile din România...

„SUNT NIȘTE BOMBE” – Mai mult de jumătate dintre farmaciile din România riscă să fie închise. Vezi ce spun oficialii din ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

„SUNT NIȘTE BOMBE”  Mai mult de jumătate dintre farmaciile din România riscă să fie închise, avertizează Colegiul Farmaciştilor. Nu ar corespunde noilor norme privind spaţiul, puse în dezbatere de către ministerul Sănătăţii. Problema ar fi vestiarul, pentru care se impune o încăpere separată. Şefa direcţiei farmaceutice din minister vine cu afirmaţii grave: majoritatea farmaciilor sunt nişte bombe.

Şefa direcţiei farmaceutice din ministerul Sănătăţii a refuzat să-şi argumenteze declaraţia, foarte gravă, de la dezbaterea noilor norme pentru farmacii. Disputa a început după ce farmaciştii au reclamat impunerea unei încăperi separate pentru vestiar.

Mirela Zamfirescu se teme că şi ea va pierde autorizaţia pentru farmacia pe care o are de 14 ani, în Braşov. Deşi are vestiar.Câte farmacii din cele peste opt mii din ţară ar risca să se închidă dacă se aplică normele în forma actuală?

Mai mult de jumătate din farmaciile din ţară nu au cum să se conformeze imediat acestor norme. Afacerile firmelor din sectorul farmaceutic au crescut cu un miliard de lei, anul trecut. S-au apropiat de 17 miliarde de lei. Şi numărul angajaţilor din farmacii a depăşit pragul de 40.000 de oameni – un record pentru ultimii zece ani, potrivit datelor de la ANAF.

Proiectul noilor norme prevede că autorizarea şi inspecţia farmaciilor trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene. Şi amenzile au fost majorate drastic: pot ajunge şi la o sută de mii de lei. Farmaciile prinse că exportă medicamente vor pierde autorizaţia.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA