AcasăAdministrațieSUFERĂ DE AMNEZIE? - A uitat Marinel Rob să declare două treimi...

SUFERĂ DE AMNEZIE? – A uitat Marinel Rob să declare două treimi din casa de vacanţă sau e vorba despre fals în înscrisurile oficiale?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Marinel Rob ţine cu dinţii de funcţia de primar (interimar) al municipiului Baia Mare și și-ar putea îmbogăți CV-ul cu o poziție deloc onorantă: fals în înscrisurile oficiale. Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare fac o serie de dezvăluiri care indică faptul că interimarul, pe care tocmai ei l-au promovat în această postură, ar fi comis o ilegalitate.

Coaliția pentru Baia Mare arată că Marinel Rob ar fi omis să menţioneze în declaraţia de avere depusă la Primăria Baia Mare, şi care este publică, faptul că deţine o casă de vacanţă situată în Blidari.
Casa este menţionată în documentul respectiv, numai că, în declaraţia oficială a fostului pădurar aceasta are puţin peste 80 de metri pătraţi. În realitate însă, arată Coaliția pentru Baia Mare, casa are o suprafaţă de trei ori mai mare, respectiv are un etaj, dar şi un demisol, suprafeţe după care acesta plăteşte an de an impozite la Direcţia de venituri a Primăriei Baia Mare.

„Şi minciuna prin omisiune tot minciună se numeşte, mai ales că prin acest fapt Rob este degrevat de plata unei sume consistente către bugetul local. Impozitul aferent unei clădiri se calculează în funcţie de anul în care aceasta a fost construită, materialul folosit pentru construcţie, suprafaţa reală (care este verificată de un inspector) şi zona unde este amplasată. Declaraţia de avere a primarului „provizoriu” mai are şi alte inadvertenţe grave. Terenul pe care este situată respectiva casă apare în declaraţia de avere ca achiziţionat şi moştenit, în proporţii egale, în anul 1999.

Abia în anul 2007 pe terenul respectiv apare o clădire „moştenită”, lucru demn de Dosarele X. Este drept că în pădurile Maramureşului cresc copaci sau dispar hectare întregi de vegetaţie dar încă de case care „să crească” pe terenuri mnoştenite şi asta după ani buni, n-am auzit. Poate consilierul cu aspiraţii de primar îşi revizuieşte declaraţia de avere după acest material. Aşteptăm cu interes acest lucru şi poate că mai apar ceva acareturi prin peisaj”, arată reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare.
Persoanele care s-ar putea considera lezate de publicarea acestui articol pot să ne trimită poziția lor, în scris, pe adresa de e-mail: contact@2.actualmm.ro 
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA