AcasăActualitatePolitic"Succesurile" unui regim corupt total. Audit la ministerul Elenei Udrea: "Am găsit...

„Succesurile” unui regim corupt total. Audit la ministerul Elenei Udrea: „Am găsit jaf pe bani publici”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a prezentat luni auditul realizat la ministerul condus de Elena Udrea.
Concluzia raportului de audit în MDRT, pentru perioada 2009-2012, în ceea ce priveşte Compania Naţională de Investiţii şi PNDI (Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii) este că a avut loc un „jaf cu banul public”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.
„Concluzia auditului: jaf cu banul public, şi este un cuvânt greu şi la care m-am gândit dacă să îl folosesc, dar rezultatul auditării este acela că avem de-a face cu un dispreţ pentru banul public şi pentru cetăţean, o bătaie de joc cu fondurile europene. (…) Au fost plătite în 2009 lucrări neefectuate nici acum. Fosta conducere nu a făcut nimic să recupereze aceşti bani. S-a permis participarea aceleiaşi firme la mai multe licitaţii. Auditul a relevat că există firme abonate la contractele MDRT. S-au făcut săli de sport în localităţi fără apă şi fără drumuri”, a spus Hellvig.
Potrivit auditului au fost descoperite, în primul rând, ilegalităţi la achiziţiile publice, dar şi risipă de bani.
Ministrul a prezentat mai multe exemple. Potrivit ministrului, în planurile de achiziţii ale MDRT pentru 2009-2012 au fost şi capace de WC de 15.000 euro.
Una dintre firmele foarte des adusă în discuţie din cauza neregulilor este SC. BELA-CONSULTING SRL.
“A existat şi un caz în care o firmă avea scrisoare de garanţie bancară de la o bancă din Irak pentru suma de peste 500 de milioane de euro”, a spus Hellvig.
Ministrul Dezvoltarii si Turismului sustine ca in urma auditului au fost descoperite numai nereguli, drept pentru care nu are pentru ce sa-i multumeasca fostului ministru.
„In 27 mai, fostul ministru Elena Udrea ma anunta ca asteapta momentul in care sa-i multumesc pentru activitatea in Minister. Pentru ca am identificat nereguli zi de zi doamna Udrea nu am sa va multumesc niciodata, nici eu si nici cetatenii care au contribuit la bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului”, a precizat Hellvig.

„Cineva va răspunde pentru toate aceste nereguli şi foarte probabil din punct de vedere penal”, a declarat ministrul Dezvoltării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA