AcasăActualitateSUCCES RĂSUNĂTOR ÎN BAIA MARE - Copil de 1 an și 9...

SUCCES RĂSUNĂTOR ÎN BAIA MARE – Copil de 1 an și 9 luni, cu o boală care are o mortalitate mai mare de 90%, salvat de medicii de la Spitalul Județean

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada iunie-septembrie 2020, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare au fost internați 198 de copii.

Patologia predominantă în acest interval a fost reprezentată de infecțiile acute respiratorii cu detresă respiratorie, pe locul doi situându-se infecțiile acute digestive cu grade variate de deshidratare. În această perioadă s-a remarcat o creștere a incidenței sindroamelor convulsive, precum și a diabetului zaharat tip I la debut. De asemenea, la nivelul secției noastre s-a asigurat asistența medicală pentru copii cu sepsisuri severe, sindroame malformative cu insuficiențe de organ, intoxicații, boli metabolice, boli infecto contagioase, sindroame alergice severe și malignități ale copilului. Nu în ultimul rând, medicii Secției Pediatrie au colaborat cu colegii din UPU-Pediatrie pentru rezolvarea urgențelor majore prezentate în acest serviciu”, a precizat medicul șef secție Pediatrie, dr. Lucian Bogdan.

Specialiștii aduc în atenția publicului și câteva dintre cazurile extrem de dificile cu care s-au confruntat:

Sugar de 2 luni cu insuficiență hepatică

Potrivit informațiilor transmise de către șeful secției Pediatrie din cadrul SJUBM, “unul a pus probleme de diagnostic, este vorba de un sugar de 2 luni, care s-a prezentat în serviciul nostru cu o hepatită acută de etiologie neprecizată cu insuficiență hepatică. După investigații multiple privind etiologia hepatitei (cauze infecțioase, cauze toxice, cauze metabolice, cauze genetice), diagnosticul de precizie nu a putut fi stabilit în servciul nostru, motiv pentru care, în colaborare cu colegii de la Clinica Pediatrie II Cluj-Napoca (Conf. Univ. Dr. Tudor Pop) s-a decis continuarea evaluarii în acest serviciu, pacientul plecând din secția noastră cu suspiciunea înaltă a unei boli genetice de metabolism rare. În acest moment, la 3 luni de la prima prezentare, investigațiile genetice de mare precizie sunt în curs, în laboratoare din străinătate. Pacientul urmează monitorizare strictă, periodică, în serviciul nostru și, prin colaborarea cu colegii de la Cluj, cu tratament suportiv, copilul are o evolutie net favorabilă“.

Copil cu boală infecțioasă gravă (mortalitate>90%) recuperat TOTAL

De asemenea, dorim să menționăm cazul unui copil de 1 an și 9 luni, internat cu Purpura fulminans, o boală infecțioasă de o severitate extremă, cu o mortalitate de peste 90 % , care a fost tratată cu succes în serviciul nostru, prin măsuri antiinfecțioase, de terapie intensivă și suportive, care au asigurat evoluția favorabilă a pacientului, cu depășirea momentului critic și restitutio ad integrum (recuperat total)“ explică dr. Lucian Bogdan.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA