Acasăsinucidere maramuresSUA - Barack Obama a discutat despre operațiunea de eliminare a lui...

SUA – Barack Obama a discutat despre operațiunea de eliminare a lui Ben Laden

spot_img

DISTRIBUIȚI

La cinci ani după raidul american care l-a lichidat pe Osama Ben Laden, Barack Obama și-a exprimat speranța că, în ultimele clipe, fondatorul organizației Al-Qaida a realizat că americanii nu au uitat atentatele de la 11 Septembrie, scrie AFP.

Osama Ben Laden a fost ucis în noaptea de 1 spre 2 mai 2011 de forțe speciale americane care au luat cu asalt locuința sa din Abbottabad, în Pakistan.

„Sper că în acel moment a înțeles că americanii nu au uitat cele aproape 3.000 de persoane pe care le-a ucis” în septembrie 2001 în Statele Unite, a explicat președintele american într-un interviu acordat postului CNN, difuzat luni.

Revenind asupra deciziei sale de a lansa raidul forțelor speciale, Barack Obama a afirmat că este „emblematică pentru luarea unei decizii prezidențiale”.

„Lucrezi mereu cu probabilități și iei o decizie care nu este bazată pe o certitudine de 100%, dar pe cele mai bune informații de care dispui”, a explicat el.

„Pot spune cu sinceritate că, în momentul în care am luat decizia, toată lumea (din echipa mea) a putut să își exprime părerea”, a continuat liderul de la Casa Albă. „N-am abordat acest dosar printr-o prismă roz. Cunoșteam riscurile operațiunii”, a adăugat Barack Obama.

O fotografie din acea zi a rămas celebră: cea în care Barack Obama urmărește evoluția operațiunii împreună cu alți membri ai administrației americane, printre care Hillary Clinton, la acea dată secretar de stat, în ‘Situation Room’, camera de criză de la Casa Albă.

„Am intrat în cameră în momentul în care elicopterele erau pe punctul de a ateriza”, a povestit el la CNN. „Am văzut cu unul dintre elicoptere s-a prăbușit în cursul aterizării”, a adăugat președintele american. „Vestea bună a fost că nu s-a sfărâmat și că băieții noștri au reușit să scape. Vestea proastă, că elicopterul a fost avariat”, a mai spus Barack Obama.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA