Acasăsinucidere maramuresSUA A ATACAT SIRIA - Putin a convocat Consiliul de Securitate al...

SUA A ATACAT SIRIA – Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federației Ruse după atacul aerian american în Siria

DISTRIBUIȚI

Președintele rus Vladimir Putin a convocat pentru vineri seara o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse pentru a discuta despre atacul aerian al SUA în Siria, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters și TASS. Rusia și-a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria, arată Agerpres.

Peskov a declarat că Rusia va menține deschise canalele tehnice și militare de comunicare cu Washingtonul, dar nu va face schimb de informații prin intermediul acestora. „În urma atacului aerian american, riscurile (privind o coliziune între avioane ruse și americane) sunt semnificativ mai mari”, a declarat Peskov.
Atacul SUA în Siria a fost întreprins de fapt în interesul organizației Statul Islamic (SI) și altor grupări teroriste care operează în Siria, a acuzat acesta. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a atenționat că Rusia percepe atacul SUA în Siria ca un act de agresiune împotriva aliatului său. „În condițiile în care noi acordăm ajutor forțelor militare siriene în conformitate cu solicitarea care ne-a fost adresată de conducerea Siriei, Siria este aliatul nostru”, a explicat Peskov.

Atacurile efectuate de armata americană asupra unei baze aeriene siriene, de unde ar fi fost lansat marţi atacul cu gaz, constituie un „avertisment” şi o formă de „condamnare” a regimului criminal” al lui Bashar al-Assad, a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, scrie Le Figaro, citat de Mediafax.

„Am fost informat de Rex Tillerson (n.r. secretarul de Stat american) în cursul nopţii”, a spus şeful diplomaţiei franceze, în timp ce se afla într-o deplasare în Mauritania.

Folosirea armelor chimice este o „realitate teribilă”, iar acest lucru trebuie pedepsit, deoarece reprezintă o „crimă de război”, a adăugat el. Este „un fel de condamnare” prin intermediul acestor atacuri militare împotriva „regimului criminal” al preşedintelui Bashar al-Assad, a adăugat el.

9 civili şi-ar fi pierdut viaţa, inclusiv 4 copii, în urma atacului de vineri, a transmis agenţia de presă de stat Sana

Potrivit Sana, civilii locuiau în satele de lângă baza militară. În afară de cei 9 morţi, alte 7 persoane ar fi fost rănite în urma bombadamentelor, potrivit agenţiei de presă citate. Nu este clar dacă bilanţul persoanelor decedate include şi cei 6 morţi anunţaţi de dimineaţă.

România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile în Siria, a declarat vineri premierul Sorin Grindeanu, adâugând că „aceste lucruri trebuie pedepsite”.”Am avut o discuţie în această dimineaţă şi cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe. În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial. Ceea ce pot să vă spun e că noi ca şi stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca ţară NATO le vom respecta. Dar, atacul de tipul ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu au legătură cu nicio regulă internaţională, trebuie pedepsit„, a declarat, premierul Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Surse info: www.mediafax.ro; www.agerpres.ro

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA