AcasăLIFESTUDIU – Un român mănâncă în medie 8 kilograme de pâine în...

STUDIU – Un român mănâncă în medie 8 kilograme de pâine în fiecare lună

DISTRIBUIȚI

STUDIU  Românilor le place foarte mult pâinea. Este alimentul care nu le lipsește din casă. Nu o spunem noi, ci datele oficiale ale Institutului Național de Statistică. Câtă pâine mănâncă un român în fiecare lună? 8,24 de kilograme de pâine și produse de franzelărie.

Cât de des mânânci covrigi? Pâine consumi zilnic? Ai calculat vreodată câtă pâine mânânci în fiecare lună?  Ei bine, datele în acest arată că pe primul loc în preferințele alimentare ale românilor se află pâinea. O cercetare făcută anul trecut de Institutul Național de Statistică (INS) arată că un român cosumă lunar 8, 24 de kg de pâinea și produsele de franzelărie sunt preferatele românilor. Nu-i de mirare că mai la fiecare colț de stradă există câte o covrigărie sau patiserie, care nu duc deloc lipsă de clienți.

După pâine, urmează legumele și conservele din legume în preferințele românilor. Conform INS, un român consumă lunar 7, 72 de kilograme.  Iar dacă vorbim de cartofi, cercetarea efectuată de specialiștii de la Statistică arată că o persoană mânâncă 3 kilograme de cartofi în fiecare lună. Fructele nu ne plac la fel de tare. Consumăm doar 3,83 kg/ lună de persoană. Dar ne place laptele. Aproape 6 litri de lapte bea un român în fiecare lună.

Carnea este pe locul patru în acest clasament. Consumul mediu lunar de carne proaspătă și preparate din carne a fost, în 2016, de 4,51 kg/ persoană. Suntem codași la consumul de brânzeturi și smântână. O persoană mânâncă 1, 46 de kilograme lunar, pensionarii fiind cei mai mari consumatori de astfel de alimente.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA