AcasăAlteleEconomicSTUDIU FINANCIAR - Milionarii deţin un procent record de 45% din avuţia...

STUDIU FINANCIAR – Milionarii deţin un procent record de 45% din avuţia mondială

DISTRIBUIȚI

STUDIU FINANCIAR Milionarii din întreaga lume, care reprezintă doar 1% din populaţia globului, deţin în prezent un procent record de 45% din avuţia mondială iar ponderea lor este în creştere, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG), transmite CNBC, scrie Agerpres.

STUDIU FINANCIAR Conform documentului, în prezent, la nivel global există 17,9 milioane de gospodării cu o avuţie netă de un milion de dolari, în creştere cu 8% faţă de 16,6 milioane gospodării anul trecut.

SUA are cea mai mulţi milionari, peste şapte milioane de gospodării, urmată de China cu 2,1 milioane de gospodării.

Avuţia combinată a milionarilor din întreaga lume se ridică la peste 75.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 45% din avuţia personală totală a lumii evaluată la 167.000 de miliarde de dolari. Ponderea din avuţia mondială controlată de milionari a crescut însă de la 44% în 2015.

„O pondere în creştere a avuţiei mondiale este deţinută de gospodăriile milionare”, se arată în acest raport.

Studiul BCG mai arată că în rândul milionarilor cele mai bune perspective le au cei cu o avere cuprinsă între 20 şi 100 milioane de dolari, a căror avuţie va creşte cu 8,4% pe an până în 2021. Atunci cei cu o avuţie de peste 20 de milioane de dolari vor controla mai mult de o cincime din avuţia mondială.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA